Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Ако бях по-смела, отдавна да съм си сложила край на живота

Ако бях по-смела, отдавна да съм си сложила край на живота

Ако бях по-смела, отдавна да съм си сложила край на живота
Здравейте! Аз съм момиче на 22 години. Наскоро завърших прекрасна специалност в университета. Винаги съм си мислела, че едно такова нещо ще ми донесе нужното удовлетворение, но се оказа друго. Чувствам се уморена, смазана, с още по-понижено самочувствие от когато и да е било. Започнах да се затварям в себе си, станах некомуникативна и нерешителна. Страх ме е от всичко и всички, пропуснах добри шансове за себе си именно поради лабилната си психика. За съжаление, съм и сама в духовен аспект.

Родителите ми винаги са ми осигурявали всичко необходимо, освен подкрепа и истинска любов. За тях аз съм неспособна откачалка. Нямам и приятели, които да се интересуват наистина от мен, а по-скоро познати. Винаги съм била странна, отнесена, различна и все не мога да намеря пътя си. Не се смятам за лош човек, винаги съм била отговорна и старателна, но никога не съм била като нормалните млади хора.

Аз съм проблемната, аз съм сбърканата. . . Правя глупост след глупост и вероятно плаша хората около себе си. Любовта за мен е кауза пердута - не мога да очаквам някой да обича и да търпи такава като мен, с която всичко би било толкова трудно. Това е нещо далечно за мен, не знам какво представлява, но за човек с моите проблеми надали е най-важното. Понякога и припадам.

Ако бях по-смела отдавна да съм си сложила край на живота, но ме е страх и се чувствам още по-жалка пред себе си. Не искам да съм щастлива, искам поне да бъда спокойна и да владея емоциите си, поне да взимам правилните решения. Чувствам се загубена, чувствам, че изоставам и умирам вътрешно. Благодаря за вниманието и желая късмет на всички.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (11)

Изпрати
Evelina
Evelina
26.04.2015 16:33
И аз съм така.. Чувствам се, точно както се чувстваш и ти. Нямам приятели, или по-точно нямам истински приятели. Чувствам се излишна и нежелана във всяка компания . Самочувствието ми е сринато, подценявам се все повече и повече. Имах дълга връзка с момче, което обичах от цялото си сърце, правех всичко за да се чувства щастлив с мен и след години ми каза, че трябва да се разделим,защото проблемът бил в мен, била съм егоист,гледала съм само за себе си. Родителите ми също като твоите ме имат за откачалка. Затворих се в себе си, подценявам се, страхувам се от всичко ново - от нови приятелства , от връзка, от работа, от хората! Чувствам , че никой не би имал нужда от мен за приятел,половинка или работодател, че никой не би ме харесал и не би намерил в мен доброто. А наистина съм добър човек! Винаги съм държала на приятелите , на любовта ми и на близките ми хора и съм правила всичко за тях . Но винаги кусурите бяха в мен. Явно сме в неправилна среда с неправилните хора.
2
0
Мaрия
Мaрия
07.04.2015 18:10
и аз съм много различна!!!Не мога да контролира емоциите си ,правя тъпотии!!С всички момчета с които съм излизала след време ми кзават искам да сме само приятели!Аз съм си посягала 2 пъти и двата пъти ме спасиха !!И аз имам лабилна психика!!Нямам истински приятели!!Но това,което ще ти кажа е,че ти вече имаш образование!!МОжеш да имаш работа и да изпълниш амбициите си поне в професионален план!!!Амбицирай се дори и заради родителите ти!!Докажи им ,че не си такава и можеш да се справиш!!Аз така излезнах от тази дупка!!Успех
1
0
nobody
nobody
01.04.2015 17:55
По-добре без приятели, или по-скоро лицемери, които ти се правят на такива, които след 5 години дружба ти забиват нож в гърба...
3
0
ves
ves
29.03.2015 22:46
Taka kakto se chuvstvash taka I drugite shte te vuzpriemat.
0
1
kkkk
kkkk
29.03.2015 16:44
vsichki sme bez priateli ne si samo ti,...
0
0
Dolores
Dolores
23.04.2015 14:39
И аз така мисля че няма истински верни и предани приятели в този живот.
1
0
Simona
Simona
27.03.2015 19:52
Благодаря на всички за подкрепата!
0
0
Д.
Д.
26.03.2015 22:46
Животът е голяма борба.Разбирам,че ти е трудно и смяташ, че всичко е загубено, но не е така. Човек винаги среща някой,който успява да му помогне, за да премине трудността, която се е изправила насреща. Гледай смело напред и не се отказвай!
3
0
човека
човека
26.03.2015 12:23
напротив точно защото си смела не си си сложила край на живота само слабите хора неценящи живота избират такъв край , знай едно всички сме различни , всички реагираме и избираме да реагираме различно на заобикалящият ни свят , некой са по комуникативни други избираме самотността докато преоткрием себе си и вътрешното си спокойствие , ти си в етап от живота си в които се задушаваш от очакванията на околните и собствените си желания ,живота е и труден хората избират да те съдят вместо да те разберат , просто си объркана , уважавай себе си и води градивен живот гледай да се реализираш в работата гледай първо вътрешно ти самата да се харесаш да се приемеш и заобичаш и тогава ще те хареса и друг , всеки има моменти на трудност в които се чуства слаб неразбран , далечен и чужд на другите ,но живота има за цел да ни изгради направи по силни и в тоя ред на мисли приеми трудностите като нещо градивно което ще ти помогне да израстнеш , не приемай хората на лично всеки живее в собствения си измислен свят и се опитва да наложи собствения си измислен свят на другите , никой не се е родил научен правилните решения в живота идват с опита не позволявай на хората с тяхната вечно настроена към осъждане психика да налагат предрасъдъците си над теб , живота е борба и учение , ти избираш дали да се възприемаш като жертва или като човек които гордо продължава напред успех ако нещо конкретно те притеснява пиши ми на профила човека
4
0
Ива
Ива
25.03.2015 17:18
Намери си хоби, нещо, което да те кара да се чустваш полезна и да те занимава. Не трябва на млад човек да му идват такива мисли....

В живота на всеки човек има тежки моменти, но затова сме тук, за да ги преодоляваме.

Относно любовта, вярвам че за всеки човек има отреден някой, просто ще го срещнеш когато дойде момента.
2
0
Dobroto v nas ...
Dobroto v nas ...
25.03.2015 07:05
Не бъди толкова сурова ,строга и осъдителна със себе си.Всеки един от нас на тази земя е вземал не толкова правилните решения , подлъгвал се е ,изпускал шансове, но за това живеем да грешим и да се учим от тия наши грешки.Недей се терза и ти си човек имаш право на живот , на своите грешки, на своите интереси .... бъди си само достатъчна и ще започнат хората да те обикват такава каквато си ,защото и ти се приемаш такава и се обичаш.Обичай себе си ,вярвай ,че си красива,усмихвай се , бъди уверена .... понякога родителите мислят ,че с пари се купува щастие ,но не е така ,но никой не избира родителите си ,но всеки избира как да живее.Пей ,танцувай,смей се, рисувай,спортувай,бъди чудото на някого , прегърни ближния и той ще те прегърне , целуни го ,кажи му блага дума , и той ще го направи.Вярвай момиче ,вярата е най-силното нещо на света ,заедно с любовта и надеждата.Тези сили ще те спасят ,за самоубийство не мисли ... сигурен съм ,че някъде там те чака твоя любим , който ще се радва да си до него ти ще си причината той да живее .... вярвай , поискай щастие ще ти се даде.Всеки има право да бъде щастлив и обичан ти не си по-различна.... и ти си специална аз вярвам в това повярвай и ти.
2
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: