Ezine.bg»Споделени Истории»Гореща Тема»След „края на света си пожелах един по-добър свят, а вие

След „края на света си пожелах един по-добър свят, а вие

Ива БорисоваИва БорисоваНовак / Автор
След „края на света  си пожелах един по-добър свят, а вие
През последните години в медииното пространство се появиха какви ли не теории за предстоящия апокалипсис. Някои от тях бяха за потопи, предизвикани от гигантски вълни тип цунами, други за комета, която ще удари с такава сила планетата, че на нея няма да остане жив организъм.

Имаше и такива за супервулкан, който ще изхвърли толкова много вулканичен прах и серен диоксид в атмосферата, че фотосинтезата може да спре. Въпреки, че подобно бедствие макар и не от такъв мащаб, вече е имало в историята. През 1816 г.изригва вулкан в Индонезия, който изхвърля толкова много прах, че годината остава в историята като "годината без лято", паради ниските температури вследствие изхвърлената пепел в атмосферата.*

Учени предсказваха, че планетата Нибиру приближаваща Земята ще предизвика поредица от катаклизми, които ще доведат до нейното унищожение. Според предсказанията на един от най-запомнящите се философи - астролог и ясновидец Нострадамус предрича, че през 2012 г. ще избухне трета световна война и тя ще бъде най-унищожителна за човечеството.

Най-наложилата се сред всички теории обаче безспорно бе тази за Календара на маите, който свършва точно на 21.12.2012 г. По здраво мислещите знаят, че краят на календара не значи непременно, края на света. Според учени тълкуващи календара на маите - цикъла, който започва е пети поред в слънцестоенето, предишният продължил близо 5 000 години. Но някой едва ли би могъл да потвърди тази теория на вероятностите, дори и да притежава най-могъщите паранормални и ясновидски способности.

Факт е, че дори и след тази дата животът продължава. Всъщност през този пети цикъл се очаква период на еволюционен скок, който ще доведе човечеството до едно по-високо духовно ниво. Хората ще се върнат към корените си, ще преоткрият близостта с растенията и обкръжаващата ги среда.

В човешката история за предричания край се готвят на практика постоянно. Според различни източници, известни са най-малко 200 свършека на света, за последните няколко века.

Единственото предсказание, което може би носи някаква логика, е предложено от науката: То гласи, че след 3-5 милиарда години Слънцето ще се превърне в голямо червено кълбо, от което нашата планета ще стане необитаема - ако хората сами не предизвикат този момент предварително, чрез климатичните промени и замърсяването.

Но да бъдем реалисти, светът няма да свърши в близките няколко милиарда години, въпреки, че най-вероятно човекът ще изчезне много преди това. Затова вместо да се подготвяме за поредния апокалипсис, можем да си пожелавам както за нас, така и за нашите близки една успешна нова 2013 година.

Аз си пожелах да виждам повече доброта в хората и усмивки, пожелах си спокойствие, благодарност и мъдрост. Нека всички ние да имаме и такива хора до себе си.. и топли домове. В тази връзка бих казала, че всеки от нас иска да живее в един по-добър свят, но това разбира се зависи от нас самите. Нека да се постараем да станем малко по-добър през следващата година и така неусетно ще видим и доброто в другите.

В днешното забързано ежедневие, хората са все по угрижени, груби и агресивни. Никой не се интересува от другия и гледа как да подобри само собствения си живот и битовизма, който го обкръжава. И как при такива взаимоотношения светът ще стане по-добро място за живеене? Като всичко в него е правопропорционално - едно зло повикало друго и обратното. Нека да бъдем благодарни за това което имаме и да даряваме любов и радост на хората, тогава ще получим същото.

Да не бъдем съдници! Безгрешни хора няма, затова сме и ние на тази земя, за да поправяме грешките си и да се учим от тях. Нека да имаме достатъчно търпение, към хората които не признават свойте грешки, така самите ние ще станем малко по-добри. Ако можем да помогнем – нека го направим. Както се пее в песента на Емил Димитров „Ако си дал от себе си – не си живял напразно“.

Пожелах си за новата година да бъдем преди всичко хора, а всичко останало се гради с постоянство.

Споделете и своето мнение...
Какво си пожелахте за новата година?

И не забравяйте, че на Коледа стават чудеса
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари

Изпрати

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: