Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Българинът е безбожник-дивак

Българинът е безбожник-дивак

Българинът е безбожник-дивак
Теа години на комунизъм в България съсипаха хората, отнеха им човешкото лице, всичко живо е озверено, готово да те убие на пътя или на улицата затова че си му препречил пътя или ходиш с високо вдигната глава, или че се чустваш добре и не си в неговия социален статус, омраза и ненавист към всичко и всички и пренебрежение вътрешно както и външно към нас и нашите деца, въобще тотална деградация, всеки обвинява системата, всеки обвинява съседа и правителството и никой ама никой не се и опитва даже да насочи съмнението към себе си, колко от вас ходят на църква и колко от вас вярват в Бог?

Най вероятно 90 процента ще кажат къв е тоя, бог не съществува ако имаше бог цялата гадост в живота ми нямаше да съществува, ами как той би могъл да помогне на хора които не изпитват нужда от него, комунизма създаде от нас безбожни чудовища, нямащи страх и срам от нищо, без задръжки без уважение, рушащи всичко през което минат, мразещи дори децата си какво остава за съседа, кражби терор и най лошото от всички злини защото в това се крие корена на злото българина не вижда как тази безразличност към всеки чужд проблем рефлектира и се връща обратно към него самия, ние сме едно стадо аморфна маса която създава аморфна маса некритична безчовечна никакви ценност.

Само едно отвращение и пренебрежение към живота ако се чудите кои стои в основата на проблемите ви еми отговора е ясен това сте самите вие, кога за последно подкрепихте някого в проблемите му, кога за последно бяхте на протест търпите нали, прекалено сте заети или имате работа и все няма време докато сте такива ще бъде така без да имате някакви илюзии за промяна овцете заслужават съдбата си вие не се уважавате сами недостойни сте за промяна затова още дълго ще стоите доло в казана и ще дърпате единиците излезли от там.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (11)

Изпрати
Бри
Бри
07.10.2015 15:57
Бог трябва да е вътре в теб, а не в църквата. Ако не го усещаш вътре в себе си, няма да го усетиш и в църквата.
7
0
Bob
Bob
07.10.2015 06:33
Може ли авторът да се аргументира защо е избрал симка на евангелист, протестант или католик, а не на православен християнин за тази си публикация? - Ако той вярва в добродетелите на християнството, зашо е забравил, че ако ние Българите сме се запазили като народ и държава до днес (не знам до кога ще е обаче ) , то това го дължим и на българската православна вяра, а на на протестанството или католицизма.
3
2
Дъвка
Дъвка
24.09.2015 12:53
Авторът нещооо....!!! В първото изречение обвинява комунизма, че е съсипал хората, а в последното изречение на абзаца се опитва да вмени на хората, че те сами са си виновни за това, 'щото не ходят на църква и не вярват в бог... Абе шантаво писание, на един озлобен от живота, мразещ всичко, вярващ уж човек.Ето заради такива вярващи- лицемери като автора, аз не съм вярваща. Пфу! Нямам нерви да го дочета.
12
2
Bob
Bob
06.08.2015 05:02
И след 100 години пак с Бай-Тошовото време ще се оплаквате за ВСИ!ЧКО !- Засремете се ! - Джон Кенеди каза "Ние решихме да кацем на луната" и само за 5 години го направиха. Погледнете назад и сами си задайте въпроса "Какво ние напрах ме за повече от четвърт век?" - Имаме много хубава приказка по-тоя въпрос но е .нецензурна и ще си я спестя.
7
2
Нина
Нина
25.07.2015 08:50
Не е необходимо да вярваш в БОГ, за да си добър. Необходимо е да живееш в нормално общество, в което има съчувствие и разбиране между хората. Нашето общество не е такова.
7
5
Aз
02.07.2015 19:08
Бедностa не е порок но от нея тръгвaт всички пороци
3
0
rawa
rawa
02.07.2015 00:46
Твоя Бог ако не обича българина, чакай малко объркал си мястото, за пръв път чета за такава вяра която си мислиш че изповядваш. 'Прости им те не знаят какво правят' виж колко по различно звучи от тез глупости които написа. Не искам да пиша за отрицателните качества на българина или положителните но това сме ние, въпрос на разбиране. Мен изобщо не ме е срам да се наричам българин, колкото и да е тъпа държавата...
7
0
Bob
Bob
07.10.2015 06:18
Пороците не тръгват от бедността - те тръгват от огромната разликата между бедни и богати. За да няма пороци, трябват две ограничения: на власт и на пари. В историята на човешкият род до сега, никой, освен някой от Индианските племена не са изградили такова общество. Затова и те не са имали пороци.
1
0
сс
сс
23.06.2015 11:32
ключът към цялото зло е че навсякаде имаше революции за да се смени системата тука всичко мина по течението , комунистите са най голямото зло и те трябваше да бъдат посочени с пръст тук това не стана те се вляха в редиците на обикновения човек и освен че ви преебаха откраднаха доста пари и ви учиха на капитализъм , проблема с турците е от тях с циганите също , разрухата също , 4 от 5 правителства от промените те са на власт ,и докато няма кръв пред народното събрание всички да излезем и да ги пометем ще си бъдем стадо без характер мишки , това различава успелия от неуспелия да доведеш нещата до край и някой да си понесе последствията тук всичко е колективна безотговорност
8
2
но мерси
но мерси
23.06.2015 11:27
боже колко глупави коментари , проблема не е в това че няма излючения а в това че на тоя скапан народ му липсват ценности , да безбожник е и да лоши хора бол . не че в европа няма безбожници има но масата тук са диваци плебей, агресивни , завистливи , мързели и мойто момче 58086 ти явно си бил в некоя доста странна част от прослойка от населението в европа , и тъй като сте статистици я вижте в статистиката колко от успелите хора са вярващи и се осланят на духовните ценности май по голямата част .най лошият човек е този които няма страх от бога глупакът
7
3
58086
58086
23.06.2015 15:28
Да, ето го пак това "най-лошия човек няма страх от бога". Аз бях в прослойка съставена от около 1000 студента по компютърни технологии и медицина, лектори с магистратури и докторати и много малък процент от тях вярваха в някакъв бог или свръхестествена сила. Не знам какво значи "статистика за успели хора", но ако искате вие можете да проверите статистика за това колко процента от учените, чиито изследвания движат света напред, там май над 90 процента от академиците са "безбожници". В Норвегия (където бях аз) около 20% от хората вярват в бог, останалите, по дефиниция, са безбожници. И пак държавата им е една от най-развитите в Европа, нивото на престъпност - едно от най-ниските. Не ме разбирайте погрешно. Знам какви са хората в България, но да ги направим отново религиозни не е по-добро решение от това да са образовани, етични, социални и - защо не, ако сами го изберат - безбожни ?
11
4
58086
58086
22.06.2015 12:07
Ей това ви мразя най-много на вас набожните - такъв който не вярва в бога ви е зъл човек, лош, искащ да руши, неморален, неетичен. Съжалявам че трябва да ви го кажа, но и ние сме хора като вас. Не мразим останалите, не мразим себе си, за децата си да не говорим, да завиждаме на хората, но не с омраза или гняв. Страхуваме се от много неща, изпитваме и срам. Вижте страни като Дания, Холандия, Финландия, Норвегия, Швеция. Мнозинството са "безбожници" там и сигурно тези страни тънат в разруха и безизходица, а ?
11
5

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 4
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: