Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Трябва ли да отговоря на обажданията му

Трябва ли да отговоря на обажданията му

Трябва ли да отговоря на обажданията му
Много ми е болно. В тези дни, когато всички хора празнуваха Коледа, а сега се подготвят за Новата година, аз плача. Огорчена и разочарована съм. Объркана, не знаеща какво да направи.

С приятелят ми живеем заедно от една година. Нещата вървяха нормално като изключим, че понякога той прекаляваше с алкохола.

Но на Коледа точно, той премина всякакви граници. Бяхме на гости при родителите му. Напи се доста. След като се прибрахме в квартирата, той изведнъж стана много агресивен. Поводът беше, че му направих забележка за алкохола.

Скарахме се яко. Той посегна и ме удари. След като той заспа на дивана, аз събрах някои неща и се върнах при родителите си.

Крия се от него. Той звъни, но аз не отговарям. Не мога да понеса това унижение. Смятам, че веднъж като го е направил, ще го направи и втори път.

Имам чувства към него, но не мога да се примиря с тази ситуация. Трябва ли изобщо да коментирам ситуацията с него или да затворя тази страница от живота си и да продължа сама ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
aqna
aqna
27.09.2013 18:19
правилно мислиш,щом веднъж го е направил,ще го направи пак!!няма смисъл да гледаш назад,сигурна съм,че ще намериш мъж,който ще се държи като с принцеса с теб!!успех
1
0
Kristina
Kristina
27.09.2013 17:41
Аз смятам, че всеки заслужава втори шанс :) Но ако се повтори, слагай края!
0
0
Margarita
Margarita
03.01.2011 23:07
Според мен посягането е непростимо.
1
0
KamelkA
KamelkA
02.01.2011 16:55
Според мен му изтрии номера и не му обръщай внимание. Премести се някъде, където няма да те намери щом е агресивен и ти е посегнал.
0
0
Патиланка
Патиланка
30.12.2010 22:39
Според мен е добре да му кажеш възможно най-тактично, но и ясно и просто, че нещата са приключили за тебе и да се опиташ, доколкото е възможно да се разделите с добро и да го помолиш да те остави на мира. Вярно е, че който мъж веднъж посегне на любимата жена, той ще го наприви и втори, и трети и стотен път. Освен това пиенето на алкохол винаги прави мъжете агресивни, глупави и импотентни, пиячката е до гроб. И много малък процент от засегнатите, могат да се оттърват завинаги от този порок. Трябват серии от специални лечения от най-малко 6 месеца, в България такива лечения няма или ако има - не са организирани както трябва. Повечето алкохолици си го отнасят в гроба. Дори и в чужбина, където лечението на алкохолизъм се заплаща от здравните каси и е много добре организирано - с трудотерапия, обучени психолози и социолози и т.н., успеваемостта е много ниска и в повечето случаи има успех чак след серия от около 10 лечения от по 6 месеца. Измененията на мозъка, които настъпват от редовното злоупотребяване с алкохол, обаче са необратими.
1
0
сусамка
сусамка
30.12.2010 18:23
Посегнал ли е веднъж - ще повтори, а може и по-лошо да стане. Аз не виждам защо да си с него, просто не се двоуми. Бягай далеч от него и не се обръщай назад.
0
0
katq
katq
30.12.2010 02:41
Няма да продължиш сама, вярвай ми, ще намериш човека за теб. Знам, мъка ти е за него, но аз също съм имала такъв човек, но той не пиеше, не вземаше дрога, не правеше лоши работи, ма ми посягаше извън БГ. Сам и той си замина на БГ, каза ще дойде, поддържахме връзка. Много ме е бил, много съм треперела, но сега намерих един ангел, който ми показа, че може да ме обича и уважава, който няма да ми посегне. А бившият от БГ ми пише, искам да му кажа, че не искам да съм с него, но не мога. Аз съм с един испанец, доктор много добър, много красив. Той е психиатър. Казах му историята си за него. Той ми каза, че винаги ще ми е приятел дори да тръгна с друг, само да не е тоя, където ме биеше, че винаги ще му имам подкрепата. Показа ми много неща, но ти давам съвет, пробвай още един път, седни, говори с него. Първо сериозно и му дай още един шанс и ако пак посегне, тръгвай си надалече от него. Не знаеш, ако продължи как боли. Дай му още един шанс и ако не става, го остави. Успех мила, желая ти много късмет.

0
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: