Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Приятелката ми се сравнява с мен непрекъснато

Приятелката ми се сравнява с мен непрекъснато

Приятелката ми се сравнява с мен непрекъснато
Здравейте

Аз живея в голям град, от няколко години се познавам с момиче, с което станахме много близки приятелки. Дори започнахме бизнес на семейни начела. Последно време забелязвам, че въпросната ми приятелка непрекъснато се състезава с мен за каквито и да било направления в ежедневието ни. Сега вече когато се върна назад, в спомените си забелязвам, че това винаги е било така. От най-малкото, до-най голямото нещо. Наскоро научих, че планират строеж на жилище от трето лице.

Това много ме подразни тъй като ние няколко години се занимаваме със строеж на собствено жилище и аз и споделям проблемите си в тази посока като тя само поклаща глава в знак на разбиране, а сега ми се изясни че всъщност тя се е стремила към абсолютно същото само, че тайно от мен. Миналата година си купих автомобил, който е по скъп от нейния и от тогава насам тя непрекъснато повтаря, че колата ми била смешна, и в същото време навива мъжа си да и купи подобен клас автомобил въпреки, че възможностите им не го позволяват на този етап.

Дори миналата седмица си взех едни обувки и сега само повтаря, че имала нужда от нови обувки. Непрекъснато говори за другите си приятелки, че и се били хвалели а те не заслужавали да имат повече от нея и тем подобни. Започвам да се отвращавам, колко е завислива и комплексирана, не знам какво да правя как да да си намеря нормална приятелка с която да не ме е страх да споделя нещо.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (2)

Изпрати
Луда
Луда
16.04.2016 15:02
Ще ме извиняваш много, но какво означава: "Наскоро научих, че планират строеж на жилище ...", ехооо, осъзнай се! Това е абсолютно нормален етап в живота на всеки човек. Не е нужно да парадира, че ще си строят свое жилище, никой не е казал, че те "копира" само защото ти си строила предната година - еми дай всички да живеем на палатки, защото твоя милост си е построила къща и никой няма право да го прави!
ПОРАСНИ!
2
2
Пламена M.
Пламена M.
10.11.2015 17:49
Ти сама трябва да прецениш дали този човек заслужава да бъде в живота си. Ако прецениш, че не можеш вече да търпиш егоизма и завистливото ѝ държание, просто я отрежи и не я допускай в живота си. Такива хора са енергийни вампири, не ѝ позволявай да черпи от енергията ти. По-добре без приятелки, отколкото с подобни...
9
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: