Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Раздяла»Дали не направих фатална грешка с живота си?!

Дали не направих фатална грешка с живота си?!

Дали не направих фатална грешка с живота си?!
Здравейте, казвам се Р. , на 30г. Миналата година на есен моят приятел ми предложи брак и аз естествено приех пръстена. Бяхме заедно вече около 3 години и го очаквах, да, но майка му не беше на това мнение. Той е едно дете, тя е прекалено властна, за всичко е бърка, а той не и противоречи за нищо. Естествено той не се решаваше да излезем на квартира, защото и там тя щяла да идва и да ни се меси, решихме да живеем при моите родители. Първо той е малко по затворен тип, срамежлив, в началото на връзката ни даже се притесняваше да прави секс с мен, постепенно това отшумя, но пак беше малко пасивен. Мислих си, че махне ли се от майка си, ще се отпусне и всичко ще потръгне. Започнахме подготовка за сватба и малък ремонт на етажа, където живеехме/къща/. Майка му не спираше да идва, да се меси, в избора на мазилки, цветове, дори и на корнизи, моята си мълчеше, макар че си е в къщата, тая командваше със замах и аз започнах да е режа. Тактично, разбира се! Стигна до там, че поиска ключ от къщата на родителите ми, за да идвала без предупреждение. Обидена беше когато и отказах! Годеникът ми си мълчеше. Обстановката ставаше все по изнервяща и то за мен, той се чувствал добре. Всяка неделя ни канеха неговите родители на обяд и там майка му си говореше само с него, много рядко с мен. Понякога и уж случайно ме и обиждаше.

М. Февруари на работата ни дойде нов колега. Започна да ме сваля, обясних му, че съм сгодена и тече подготовка за сватба. Той не се отказа. Беше на 33 г. , сам, и много "влюбен" в мен, постепенно се сближихме, той постоянно ми повтаряше, че ме обича, че ще ме подкрепя. Аз живея на село, знаете всички се познават и не исках да изложа родителите ми. В същото време моя мъж отказваше да прави секс с мен. Вече 3 месеца си лягахме като брат и сестра. Когато го питах защо, променили му се чувствата, нямал нужда от секс. Нещата ескалираха и това вече преля чашата. Накрая се реших казах му да си събира багажа и край. Отменихме сватбата. Нашите бяха много разстроени. Само майка му беше щастлива, каза какво толкова, важното е да сме живи и здрави.

Продължих връзката си с колегата, но още на следващия ден, след като годеникът ми се изнесе от нас, той промени отношението си към мен. Кълнеше ми се колко ме обича, плака, а сега се сърдеше за най-малкото. Показа че обича да командва, стана студен, поставяше ми ултиматуми, искаше веднага да се преместя при него да живея, а в същото време не ми предлагаше никаква сигурност. 3 дни ме обича, 5 дни ми се сърди за съвместното съжителсво, за което аз отказвам. Плакахме, говорихме, но нещата продължават по старо му. Той живее в друг град, на 15км от мен, държи всяка вечер да съм там. След работа имам точно време за душ и тръгвам. Нямам щофьорска книжка и ходя с влак. Първо ме прибираше той, когато не нощувах там. После ми вдигна скандал, че му писнал този начин на живот. Започнах да ходя или да се прибирам с такси, но ми излизаше по 30 лв на вечер. Нищо не ме спираше, вярвах му, исках да сме заедно и мислих наистина в един момент като мине малко време да отида при него. Просто изпитвам неудобство пред родителите ми и не исках веднага след раздялата да се местя. Обясних му го, но постепенно той ставаше все по-груб. Обиждаше ме, после плачеше, че ме обича, но не издържа така. Няколко пъти се скарахме сериозно, но аз продължих да ходя с таксита, вече даже не си правеше и труда да ми предложи да ме докара до нас.

Една вечер бях много уморена и му казах, че ще почина и пак ми вдигна скандал. За всичко, което не е по негова воля има скандали. Пак викнах такси и тръгнах. Разправяхме се до 2ч сутринта как не ми вярвал, как не съм правила нищо за връзката ни, как съм го обичала, а не съм искала да се преместя там, забележете да пробваме и ако не се получи пак да се изнасям. Каза ми, че незнаел каква сигурност търся аз. Ако не се получило поне сме щели да опитаме. Да приятели, нищо против, но аз още не мога да преживея това с първия годеж, не мога да се доверя след всички скандали на колегата, не може животът ми да бъде проба-грешка. Много ми е тежко, вярвах му. . . Не съжалявам за сватбата и годеникът ми, съжалявам че се доверих. . . посъветвайте ме как да постъпя. . . неискам да го загубя, а държанието му е отвратително, ако не е на неговото. Вече няколко пъти ме зарязва, после ми звъни, плаче, казва че ме обича. . това не е нормално поведение на мъж, искащ сериозна връзка, семейство. . . дали пък не сгреших като му се доверих. . сега си играе с мен както си иска, никога не съм се подценявала толкова в името на някой мъж. . . как да постъпя от тук нататък? Липсва ми подкрепа. . .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
K.
K.
05.07.2016 02:23
Забравих да добавя... Това ,че плаче не трябва да те трогва ама хич даже. Само циркаджииски истории да манипулира още по-ледно. След време можв да каже и ,че ще си чосегне на живота не се знае до къде може да стигне. Не ти трябват драми ,а стабилен и сигурен мъж ,които да прави компромиси. Една стабилна ,здрава връзка се гради с много усилия и от двете страни ,а не само от едната страна да се правят компромиси, жестове и прочие.
3
0
Rosi
Rosi
08.07.2016 12:04
благодаря за съвета, много ми е объркано, вместо да се оправят нещата, стават по -зле
1
0
K.
K.
05.07.2016 02:19
Хубаво ,че си се отказала от мъжа с едиповия комплекс,но имам един съвет към теб . Никога ама никога не се втурвай от връзка във връзка ,защото няма да се получи. Ти все още не си се оттърсила от миналата си провалена връзка и си била уязвима и разочарована и общо взето хвърляйки се в обятията на друг мъж не е решение в повечето случаи се получава от трън,та на глог ... Ти сто процента си му разказвала за отношенията ви с бившия ти "мамин син" да го нарека, което е грешка. За да не задълбавам понеже мога мнооого да говоря по темата само ще кажа ,че със сегашния ти грешен избор ще си много нещастна и след време ще стане много тегаво и даже може да започне да ти посяга ,но не знам дали е бил груб с теб физически за да го твърдя това. Само това ,че е започнал да те обижда само ти си знаеш как и колко грубо показва ,че той не те уважава и те има за собственост,която даже е лесна за манипулация ,защото това да иска да става каквото той пожелае и да използва всякакви манипулативни методи срещу теб те прави още по-слаба и ти се оставяш да те върти на малкия си пръст ,защото сигурно не обичаш да ти се сърдят,но не е това начина. Този мъж е недорасъл щом се държи така с теб. МАХАЙ го. Да..ще боли ,но имаш нужда да си си сама за известно време и да се погрижиш за себе си. Уважавай се повече и недей да се оставяш да ти се качват на главата.
Желая ги успех :) бъди силна!
2
0
Таня
Таня
29.06.2016 16:16
Толкова ми е познато това, което ти се случва с "несигурният господин". В момента се пека на същия огън и трябва да ти кажа, че колкото повече време минава /връзката ми е от 1 година/ ситуацията не се променя към добро, а напротив. Или го приемаш с всичките му "кусури" и продължаваш да страдаш, защото вярвай ми това те очаква,или вземаш по разумното решение и прекъсваш отношенията си "от раз", другото е илюзия. Аз самата не знам дали бих могла да го направя, но се опитвам да се отърся. Между другото "господинът" зодия "Овен" ли е?
4
0
Rosi
Rosi
08.07.2016 12:02
не, водолей е Таня
1
0
Ваня
Ваня
29.06.2016 10:27
Прекрати всичко и с всички.Дай си почивка и с времето нещата ще се подредят.А с този господин няма да имаш желаното щастие,сигурност и спокойствие.Има ли смисъл да продължаваш да се тормозиш?Започни на чисто.
4
15
УшмиФка
УшмиФка
28.06.2016 11:58
Започни да играеш по неговите правила. Вдигай му скандал, че ти тичаш след него, а той само чака да му кацнеш на вратата. В общи линии такъв тип мъже са също толкова зле, колкото и бившият ти годеник. Не може ти да си кукла. Имай си самочувствие, имай си самоуважението, иначе ще те смачкат много. На твое място бих го зарязала по възможно най-грозният и най-груб начин. И в никакъв случай не мисли, че излагаш семейството си. Всеки в живота си греши. Пък и родителите ти едва ли се вълнуват от хорските думи - за тях важна си ти. Така, че смело напред без такива дупльовци в живота и ти пожелавам да намериш правилният човек. Поздрави.
4
15
Пламена M.
Пламена M.
27.06.2016 16:38
Животът на всички нас е проба-грешка - иначе няма как да се научиш. Мисля, че трябва да го оставиш. Знам, че не си го искала, но от единия клон си скочила веднага на другия. Трябва ти малко време сама, да се осъзнаеш като човек, а не по цял ден да мислиш за някой си мъж, за отношенията ви и т.н.т. Когато успееш да оцениш сама колко прекрасна си, ще заслужиш това отношение и от околните. А този несигурния, с когото си сега - ако не ти предложи нещо истинско и сигурно, не му и вдигай телефона повече.
5
0
Shukran
Shukran
26.06.2016 20:21
Няма да я бъде.Колкото да чакаш нещо да се промени няма да стане.Тя е от типа майки то ми е дете и ми е подчинено.А,той е страхливец и не държи на бъдещето ви,защото и позволява това.Успех :-)
14
10

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: