Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Абортирах по желание и горчиво съжалявам

Абортирах по желание и горчиво съжалявам

Абортирах по желание и горчиво съжалявам
Здравейте, искам да разкажа и моята история. на 20 години съм имах дълга връзка, разделихме се запознах се с друго момче машкоюо малко, станаха нещата и забременях не бях сигурна дали искам детето дали съм готова, и дали той е ще е добър баща и махнах детето.

Сега съжалявам много гузно ми е гадно ми е. Освен това нещата с цикъла ми много се объркаха.

Моля за съвет някой който го е преживял да ми помогне.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
Н
Н
01.01.2017 21:17
Здравей,преди 2 години преживях подобно нещо.Имах 5 годишна връзка с един човек и вече усещах,че нещата не вървят добре и скоро ще се разделим. Запознах се с друго момче,още не бях приключила старата си връзка, когато приключих връзката си с него. Няколко месеца по-късно разбрах,че съм бременна.Решението ми беше да направя аборт,бях убедена,че това е правилното решение,защото не знаех от кого е детето. Въпреки вече мина толкова време все още на моменти горчиво съжалявам за постъпката си,обземат ме моменти на тъга,депресия,дори гняв..когато се сетя,че съм отнела възможността на един човешки живот да се появи на бял свят. И до момента не мога да кажа дали решението ми е било правилно или не,тъй като в момента не съм нито с единия,нито с другия човек. Тези хора вече не са част от живота ми и може би ако бях родила това дете,сега щях да бъда самотна майка и това дете нямаше да познава баща си. Колкото и клиширано да звучи времето лекува всичко. Това със сигурност е нещо,което никога няма да забравиш,но дали ще позволиш това да разруши живота ти оттук нататък, зависи само от теб.Щом си взела това решение тогава,значи си преценила ситуацията и това е било най-правилното решение за момента,само ти знаеш как точно си се чувствала и какво те е подтикнало,но при всички положения,трябва да се научиш да живееш с тази мисъл без да чувстваш вина. Колкото до това как аборта се отразява на самия организъм,аз лично преминах през доста хормонални проблеми,които оставих да отминат от само себе си,но ако сега трябва да ти дам съвет,бих те посъветвала да отидеш на лекар. Надявам се поне малко да съм ти помогнала.
6
0
Потребител#170315
Здравей! Ако желаеш ми пиши на лично! :)
12
0
Пламена M.
Пламена M.
12.12.2016 16:58
За проблемите с цикъла, ако продължават, е нужно да се консултираш с лекар. По принцип е нормално след това поне няколко месеца да имаш проблеми. Относно чувството за вина - няма какво да се прави. Няма как да върнеш времето, няма как да върнеш стореното, трябваше да мислиш навреме. Ако сама, за пред себе си, и до днес не си сигурна, че е било редно да раждаш това дете, значи си постъпила правилно. А и днес никой не ражда на 20, може и да не съм права, но ти все още нищо не си постигнала, нищо не си видяла от света - на какво ще научиш едно дете, като най-малкото ти не си видяла все още нищо.
7
14

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: