Ezine.bg»Споделени Истории»Фантазии»Легенда за Уендиго (Wendigo) + моята история!

Легенда за Уендиго (Wendigo) + моята история!

Легенда за Уендиго (Wendigo) + моята история!
Някога запитвали ли сте се - Има ли някакви не реални същества които може да съществуват или са съществували?

Сега ще ви разкажа една история за едно доста интересно митично създание идващо от индианските племена в Канада и Америка

За индианските племена най-големия враг е била "лютата зима " в която нямали достатъчно храна и помощ за да изкарат зимата. Когато вече изгубили надежда че ще оцелеят започнали да стават канибали и да се ядат един - друг за да оцелеят!
Много култури смятат, че ако изядеш парче човешка плът, получаваш различни сили като - скорост, безсмъртие, сила, интелект и т. н.

След като канибалите издържали зимата, това не ги отучило от канибализма, веднъж отхапят ли човешка плът, самите те стават все по - малко хора, вечно са гладни а с всеки изминал ден, те ставали по - различни, ставали по - високи но по - слаби. .

От там идва тяхното наименувание - Уендиго(Wendigo) което е индианска дума означаваща - (Поглъща)
Много хора казват, че уендиго изглежда като много слаб човек със дълги ръце и крака, бели очи и мръсно - бяла кожа!

Уендиго обитава предимно гори и се храни с къмпингуващите туристи. Уендигото обаче знае колко е тежка една зима без храна и понякога оставя жертвите си живи за да се храни с тях когато поиска, крие ги на тъмно, потайно, безопасно място!

Това беше историята за Уендиго(Wendigo)

А сега идва ред на моята история!

Живея в щатите от доста дълго време.
Един ден реших заедно с брат си да идем на къмпинг в една гора да разпуснем.

2 дни беше супер готино до края на 3-тия ден. . . . . започна да се стъмва и си легнахме. . Аз не заспивам лесно и по едно време през ноща заочнах да чувам разни звуци и шумолене из храстите но не им обърнах внимание и продължих да се опитвам да заспя. . някъде 5 минути по късно чух ръмжене и реших, че наоколо има някакво диво животно и веднага събудих брат ми. Да не се хваля но понеже съм си смелчага реших да изляза и да по огледам наоколо да разбера какво ръмжи. По едно време се загледах в едно дърво и това което видях до него ме вкамени! Както ви казах в легендата за уендиго " слабо, високо с дълги ръце и крака ". . . стоя и го гледам и то ме гледа, по едно време изчезна. . по най-бързия начин влезнах в палатката и казах на брат ми. Той не повярва но поне ме успокой като ми каза, че сигурно си въобразявам и се върнахме към опитите да заспим. Около 10 минути пак чух ръмжене, но не само аз, този път и брат ми го чу! Решихме да останем в палатката, но това което стана няколко секунди по-късно ни промени живота. . . Нещо разкъса палатката за секунди, докато разберем какво става, всичко отихна. . . Грабнахме си пъртакешите и отпрашихме към града. . . от тогава се опитвам да разбера какво същество може да причини такива неща и попаднах на легендата за Уендиго(Wendigo). . . Не казвам, че вярвам че уендиго съществува, но това което ни нападна по - нашите, по - точно мойте описания беше Уендиго!

100% съм сигурен, че ще ме помислите за луд НО! Това си е вече друга тема!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (4)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
17.01.2019 22:12
Не си луд, просто си обикновен педал ;)
0
4
chupakabra
chupakabra
04.01.2019 13:48
Понеже в свободното си време за развлечения ровя из нета за разни такива истории и легенди, тази за уендиго ме грабна отдавна и смятам да направя един ъпдейт на тази, защото това, което си описал е само една/четвърт от цялата легенда.
П.Т - Господинът вметнал "ако съществото е било уендиго нямаше да си тук за да разкажеш историята си" не е прав. Шансът да оцелееш атака на уендиго е голям, стига да знаеш слабостите те му. Понеже ще правя ъпдейт на темата, защото наистина доста ме грабна, може да прочетете там всичко, което не е написано в тази. Като цяло сте изкарали късмет и ще е добре да не правите повече експедиции, защото ако уендигото е реално, то най-вероятно ще ви чака.
1
0
Анонимен
Анонимен
24.12.2018 14:39
Ако съществото което си видял е било уендиго нямаше да си тук за да разкажеш историята си. До колкото разбрах вие не сте били въоражени, били сте беззащитни и докато сте бягали уендигото щеше да ви настигне и.......прави си изводите. Съдейки по поведението на същетсвото то е било скинуолкър (Skinwalker).
0
2
Пламена M.
Пламена M.
25.04.2017 16:33
Напълно възможно и доста ужасяващо. Потърси дали някой друг не е преживял нещо подобно, дали не са забелязвали такива същества и друг път в района. А може би обитават тези земи отдавна? Поинтересувай се и никога не ходи по тъмно отново там. Всъщност - по светло също.
3
0
Zorro
Zorro
19.05.2017 16:31
Още не съм сигурен, че е точно такова същество, просто като съединих фактите, доста съвпаднаха. Обитават доста земи в Канада, сигурно са се населили там, но както казах, още не е сигурно дали е било това или друго..
0
1

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: