Toй се сърди за всичко! Какво да правя с него

Toй се сърди за всичко! Какво да правя с него
Мили читатели,
надявам се да срещна разбиране и адекватни съвети при вас, споделяйки моите несгоди.
След дълги размисли и анализи стигнах до извода, че аз и съпругът ми нямаме никакви сериозни проблеми, а той се сърди от най-малкото нещо и го превръща в голям проблем.

Моя мъж не обича да говори за това, какво не му е харесало, къде точно е проблема. Той не е като другите хора, да го изговори и да му мине. Tой се затваря в себе си и го изживява с дни мълчание (10-12), липса на настроение и изолация. Не знам длаи да я нарека самоизолация или игнориране на мен. Той си готви сам, храни се сам, излиза навън без да съобщи къде отива и кога ще се върне. . .

Когато нямаме прблем помежду ни, съм го питала защо реагира така, след като и тпй се измъчва по този начин. Отговорът му е, че така му идва отвътре и не може да реагира другояче. На мен ми звучи като " не мога иначе".

И всеки път същият сценарий. Без никакава разлика.
А за мен това негово държание е супер мъчитено. Толкова мъчително, че след последното му 12-дневно мълчание (вече повече от два месеца) аз нямам месечен цикъл (37 год. ).

Сега отново е на вълна "не си играла по моята свирка".
При всеки удобен случай моя мъж ми натяква колко са ми били тънки устните и как хората с тънки устни били злобни. На няколко пъти му казах, че ще ги "надуя и аз". Той си мислел, че е шега и затова не е реагирал. Всъшност много мразел. . . Преди два дни ми боцнаха устните, съвсем минимално. През деня той ме видя, но не забеляза нищо.

Преди лягане боденото започна да отича и той забеляза. Пак се разсърди! Казах му, че съм го направила за негo и не съм знаела, че ще реагира така. Говорим си, но дистанцирано и студено, а аз придължавам да се измъчвам, по вече до бола познатиа ми начин.

Какво е вашето мменеие и решение при моя, човек мили хора?

Как да се справя със моят зодия Рак? Как да го накарам да се откаже от тази реакция, сърденето?

Коментари (5)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
26.03.2018 19:20
Извинявай, но се забелязах, че имаш проблеми с този човек от доста години. Сами ли живеете? Ако живеете сами и това продължава всичките тези години, с тези обиди и неуважително отношение, просто се чудя защо си го причиняваш. Може би заради детенцето. Много е сложно в такива случаи. Пак казвам, съветът ми е да се консултираш се с психотерапевт.
1
0
Анонимен
Анонимен
26.03.2018 19:15
Престанете да вменявате на жената вина! За пореден път се убеждавам, че сякаш хората не искат да помогнат, а да натиснат още повече надолу човек, който и без това се чувства виновен.

Не мисля, че имаш вина за това как някой друг се отнася с теб! Ако поведението на даден човек не ти действа добре психически, просто нямаш нужда от този човек в обръжението си. Знам, че звучи крайно, но този човек не ми изглежда като такъв, който иска да се промени. Ако той "просто си е такъв", то тогава не виждам как ти можеш да свикнеш с такова поведение! Това си е чисто игнориране, най-долното нещо, което човек може да стори на друго живо същество, по мое мнение. Да не се правя на психолог, но по всяка вероятност и него така са го игнорирали като дете. Според мен този човек има крещящ страх от изоставяне. Можеш да се опитап да го убедиш да посещавате заедно психотерапевт. Но...
2
0
Анонимен
Анонимен
21.03.2018 19:56
Според мен проблема си е основно в него и той трябва да направи нещо по въпроса. Не го обвинявам, но в такива случаи ако има нещо, което може да се направи е просто и двете страни да говорят и да обсъдят проблема. Това, което той прави са си оправдания, които всеки човек може да каже и да откаже да си поеме отговорността за собственото си поведение. Според мен просто говори с него и му кажи, че неговото поведение не ти влияе добре и че искаш нещо да се промени. В края на краищата уважението трябва да го има. Мисля, че не е трябвало да допускаш това да продължава толкова време защото в момента той го приема и за нормално, това е неговата комфортна зона и особено за зодия рак би било доста трудно да направи каквато и да е промяна. (аз също съм зодия рак и знам колко трудно е за него също). Не го притискай, не го съди в тези моменти, много труд и търпение се изисква, но в края на краищата не може той да си позволява всеки път да прави това при положение, че ти се измъчваш. Ако наистина те уважава ще си направи усилията така както ти правиш нещо по въпроса. Не може и оправдание да му бъде че не обича да говори за проблема. В края на краищата ако не обича да говори за проблема, няма как да го разрешите и комуникацията ви е основното което имате. А бягането от проблема не е решение. Не мисля че си неотстъпчива, мисля че си си напълно в правото. Съвет: говори с него и му кажи, че това не може да продължава до безкрайност и искаш, ако наистина те уважава, да говорите съвсем добронамерено и спокойно. (проблемно е ако се е дистанцирал прекалено много, но не пречи да опиташ)
Аз попринцип съм доста по млада, не съм сигурна дали съвета ми е адекватен в случая, но се надявам да помогне.
1
0
Пламена Младенова
Аз пък не мисля, че имаш вина. Поне не изцяло. Той се държи като дете, което се сърди и не говори. Което е абсурдно, при условие, че сте зрели хора. Замисляла ли си се, че може да има друга?
1
0
Pepi
Pepi
16.03.2018 14:09
Да, но не е това.
0
0
Потребител#192998
Ти си неостъпчива. Вижда се и от две твои изречения. Научи се да отстъпваш. Вероятно той го е правил неведнъж и се чувства унизен, че винаги той е отстъпвал. Няма да те заболи ако не правиш напук и угаждаш на мъжа си. На мен тези "сръдни" ми говорят за един много уравновесен човек, който изчаква ти да осъзнаеш грешките си и да узрееш да ги поправяш. Иска се време - ако го даряваш с усмивки и любов и на него ще престане да се изолира.
1
2
Потребител#192998
Разбира се! Само че, моля те, аз се опитвам да говоря като с приятелка, няма нужда от официалности.
Вие водите едни дълги спорове, които не утихват след първия секс. Вие си усложнявате живота, като приемате навъртре позицията на съпреника (всъщност на любимия си човек). Докато мъжът ти се затваря в пасивна позиция на жертва, ти си агресивна и се стремиш активно да му покажеш грешките. Затова си надула и устните. Държиш да отговаряш на секундата на всяко изречение, дори и да не е критика.
Не казвам, че мъжът ти също не е неотстъчив. Предполагам, че в началото не е бил, но му е писнало. Затова той те оставя ти да говориш, а той да заема по-изгодната позиция на жертва и да те обвинява, че "не може да регира другояче", че си "злобна" и т.н. Най-добре се примири с неговите сръдни, не му се връзвай, остави го да се насърди и накрая и ще се сдобрите. Просто се прави, че нищо не е станало, усмихвай се на жвота, на пролетта и не мисли за споровете ви с десетилетна история.
0
0
Pepi
Pepi
14.03.2018 12:06
Благодаря Ви за коментара. Човек се учи докато е жив. Мога ли само да знам по кое разбрахте, че съм неотстъпчива?

Поздрав!
0
0

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: