Ezine.bg»Споделени Истории»Пороци»Как да избягам от капана на алкохола

Как да избягам от капана на алкохола

Как да избягам от капана на алкохола
Моля ви, мили хора, помогнете ми да се справя с един сериозен проблем. Боря се със себе си, но явно не особено успешно.

Момче съм и съм на 17 години. От 2 години не минал ден без да съм изпил по 3-4 бири. Употребявам и твърд алкохол.

В началото можех да изпия най-много 200-300 гр. и бях под масата. Сега мога да изпия литър, без да ми прави впечетление. Нося яко.

Всеки ден се чудя къде да се напия. Опитах се да спра, но просто не мога да спя, ако не изпия поне 3-4 бири. Повечето ми връзки преключиха поради този проблем. Никое момиче не ме иска, явно заради алкохола.

Донякъде обвинявам преятелите си, понежи са със по 2-3 години по големи от мене и те ме научиха да пия. Само, че сега повечето не пият поради някаква причина.

Смешното е, че едва тази сутрин разбрах, че имам проблем когато вместо кафе, пих 50 гр. уиски. Кажете какво да правя ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (13)

Изпрати
Тина
Тина
08.07.2015 07:41
Кажи си, "Аз алкохол не употребявам. Правя го заради себе си."
0
1
галя
галя
23.03.2014 08:33
купи си кудзу корен много помага
1
0
doncheto
doncheto
26.01.2014 11:11
Здравей ! Като чета проблема ти ми е познато. Аз бях в такова положение , но да ти кажа не си харчи парите , а просто се изправи срещу проблема. Аз също обичах да пия всеки ден , но един ден след стабилен купон станах и си казах край. Мога да те посъветвам просто да се заемеш с друго , аз например избрах фитнеса :) приятелят ми много обича бира , но вече не ми прави впечатление и не се изкушавам. Само ти си човека , който може да си помогне. Ще се справиш стига да го искаш наистина, отначало е малко трудно . Успех :)
0
0
BreakDown
BreakDown
22.12.2013 15:24
Бях в същото положение със ставането изпивах 100 грама уиски или какъвто алкохол имах Сякаш съзнанието ми не мислеше за нищо друго освен за алкохол. Желанието ми да пия се усилваше и бутилките започнаха да се редят по масата. Най-лошото беше когато започнах
да продавам всичко ценно което имах. Бях стигнала наистина дъното когато без малко да продам къщата в която живеех. Отчаянеито и самотата сякаш ме бутнаха в пропастта наречена алкохол. Пиех защото се опитвах да скрия истинската си същност, да бъда някой друг не онзи нещастница която бях. Сякаш нещата, който бях направила можеха да се заличат ,но за съжаление нито алкохола нито самосъжалението можеха да поправят стореното. Нараних толкова много хора в желанието да не бъда наранена самата аз, затова започнах постепенно да се затварям в къщи с бутилка на масата. Когато си мислиш, че алкохола е единствения ти приятел започваш да отбягваш външния свят Най-лошото е да осъзнаеш че на никой не му пука за теб, сякаш всички са се престрували на твои приятели. Затъвах все повече и повече и един ден осъзнах в какво съм се превърнала осъзнах, че трябва да се изправя пред проблемите а не да ги отбягвам. Единственото решение беше да започна ново начало като оставям онази жалка жена след себе си. Колкото до алкохола беше най трудното нещо от което някога съм се отказвала но все пак успях. Човек трябва да има силна воля и цели към които да се стреми. Не може една бутилка да ти определя живота. Трябва да осъзнаеш че живота ти зависи само от теб и ако не искаш да превърнеш живота си в просто съществуване трябва да преосмислиш живота който водиш в момента. Запитай се това ли искаш за себе си? И ако отговора е не промени го. Нали знаеш няма не мога има не искам.
3
0
ЧЕРНОТО ЛАЛЕ
ЧЕРНОТО ЛАЛЕ
17.11.2013 01:21
Още си много млад и не трябва да се даваш да попаднеш в лапите на тази зависимост!Имай воля или се обърни към терапевт ,защото тази пристратеност трябва да се овладее на време!Повярвай ми,говоря ти от опит!Аз имах същия проблем като твоя който се задълбочи и бях на прага на смъртта!Казва го съвсем в прав текст!Заради този гаден порок загубих много неща и минах през деветте кръга на ада!Поискай помощ и не се предавай!Моля те!
0
0
к
к
25.09.2013 16:20
Ще паснеш супер в нашата компания.
1
1
Гери
Гери
19.09.2013 22:58
Ти си много млад и има надежда да се измъкнеш от лапите на зависимодтта без помощта на тепаревт, на този етап те съветвам да смениш средата, да започнеш друг ритъм на живот. В началото е гадно, но работи, повярвай ми...
Уморявай се, захвани се с нещо (творчески проект, доброволен труд, помощ и инициативност в семейството ти, каквото и да е), за да се справиш с безсънието, което е наистина ужасно влудяващо и обезсърчаващо.
0
0
аз
аз
14.09.2013 19:40
Пий само когато има повод. Не си измисляй поводи. Поне да намалиш малко.
0
0
Mokka
Mokka
01.09.2013 20:34
любов
1
0
АА
АА
29.03.2011 01:57
Здравейте, аз също имам такъв проблем, но всъщност проблема е с моя приятел - той има проблем с алкохола. Мисля, че всичко е въпрос на много силно вътрешно убеждение. Мисля, че коментарите и съветите и на тримата участници в дискусията са много хубави. Обръщам се специално към Краси 3 - знае ли хипнотерапевт, който се занимава с това - аз също мисля, че това е един възможен изход. Благодаря предварително. И искрено желая успех на момчето. Добре е, че осъзнава проблема - може би това е първата крачка. Нека се опита да гледа на алкохола като нещо, което го убива. Да се опитва да визуализира раздялата си с него - и как след това е по-силен, по-здрав и пр. Успех Perdo.
0
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: