ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Ами, ако стигне до ушите на нашите

Ами, ако стигне до ушите на нашите

Ами, ако стигне до ушите на нашите
Здравейте. За някои моята история ще се стори обикновена, но за мен е от изключително значение. На кръстопът съм, не знам какво да направя, а ако нашите разберат за намеренията ми, ще ме убият.

На 19 години съм и живея в малко градче. Ясно ви е, че там всеки знае всичко за всеки. Животът ти е на показ. Ако решиш да започнеш връзка, то се оказва, че момчето ти е или съсед, или братовчед.

Една сутрин в кафенето, където си пием кафето една група, влезе симпатично и високо момче. Харесах го от пръв поглед, явно и той ме харесваше. Почувствах, че ще се получи между нас.

Едно от момчетата го познаваше и го покани при нас. Той седна до мен. Започна да ми разказва, че работи в Италия, че е доволен от това, с което се занимава. Започнахме да се срещаме, дори два пъти ходихме до близкия град.

Забравих, да ви кажа, че той е 10 години по- голям от мен.Не намирах това за важно. Просто ми беше приятно с него.Но след известно време изчезна. Не се появи почти три месеца.Беше ми тъжно, че не се обади.

И изведнъж, ето го отново в нашето кафене. Говорихме дълго, показа ми снимки от Италия. Беше в много приповдигнато настроение. Изненадващо за мен, той ми направи предложение за женитба. Дойде ми като гръм от ясно небе.

Не знаех какво да му отговоря.А и нашите, ако разберат за тази връзка, ще ме убият. Сега се чудя, дали да замина с него тайно в Италия или да кажа на нашите, с риск да понеса кавгата.

А срокът, който ми даде за отговор изтича след три дни. За това реших да ви помоля за съвет, кое според вас е правилното решение ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (20)

Изпрати
н.
н.
15.09.2013 20:43
Първата мисъл ,която ми мина през ум е че този човек е сводник ...може да попиташ за него , онова момче ,което го е поканило на масата ви.
0
1
Дени
Дени
30.04.2013 13:48
Здравей , почетох историата ти и мн бих искала да те посъветвам да не тръгваш с него. Не знам до колко го познамаш ,обаче помисли и за последстията не гледай само от хубавата страна на нещата. Казвам ти го защото преди около 1 г. и на мен ми се случи подобно нещо и наиснина не се бях влюбвала така.И последстивата бяха мн жестоки.Рьзбирам те мн добре на една възраст сме и аз имам безкрайни проблеми със семейстото си
Все пак ти се решаваш,но помисли си не е шега. Успех ти желая и дано да вземеш най- правилното решение !
0
0
ММП
ММП
30.04.2013 13:24
Ти луда ли си да тръгваш с някакъв тип в Италия при положение, че си видяла няколко снимки и знаеш как се казва, на колко години е и някакви такива общи неща?!? Първо го разучи какъв е, излизайте, а не да ти поставя ултиматуми за дни, защото ти е предложил брак. Това решение не е като да ти се приуми, че ти се яде вафла и я да ида до магазина да си купя. Я си изучи, живей си живота с хора, в които си сигурна и познаваш. И най-важното- такива големи решения се обсъждат с родата, защото те са хората, които ще ти дадат най-добрите съвети. Не се крият от тях и да правиш разни необмислени постъпки. А и това, че се чудиш за такава глупости- момиче, ти си на 19 години, а не на 9! Как може да си толкова наивна?!? Усмихнал ѝ се той и тя му е вече в краката. Да си опичаш акъла, че някой ден ще си патиш много...
0
0
Теди
Теди
28.10.2010 23:05
Дали да кажеш на родителите си ? Че как иначе, нали ще ги убиеш с това. По-добре скандал, а най-добре да не предприемаш подобна стъпка. А ти дори не го познаваш този мъж (не е момче вече), та ти си го виждала няколко пъти само - и брак. Внимавай - това мога да ти дам като съвет, миличка.
0
0
Десислава
Десислава
26.10.2010 10:14
Момиче, осъзнай се, на 19 си, не си на 9, недей да постъпваш толкова наивно и глупаво. Идва от Италия ? И какво от това ? Завърши си образованието и тогава му мисли. Ако държи на теб - ще чака. Пък и както казах на 19 си. Животът е пред теб, не прави глупави постъпки.
0
0
НИ
НИ
26.10.2010 03:41
О, значи и срок ти е дал. Явно човекът знае какво прави. Ако имаше нормална работа в Италия, нямаше да има възможност да се връща в България през месец, два. И второ, ако един мъж има сериозни намерения да свърже живота си с една жена, то той ще се срещне с родителите и и ще разговаря с тях. Искрено се надявам това да стигне до ушите на вашите, но да не е вече късно. Иначе за пимпове и проститутки всички сме чували, само дето всеки си мисли, че точно на него няма да му се случи.
2
0
katq
katq
25.10.2010 03:30
Говори с вашите. Не тръгвай без те да знаят. Кажи им.
0
0
bibi_miro
bibi_miro
24.10.2010 18:29
Да бе мирно седяло, не би чудо видяло.
0
0
нели
нели
24.10.2010 17:47
И аз съм на това мнение. По - добре си остани в малкото градче, защото не знаеш какъв е всъщност и какво замисля ?
0
0
Рики
Рики
24.10.2010 10:37
Риск печели, риск губи. После може да съжалявате, че не сте отишли и да си изкарате живота в това скучно градче, тъй като може да не се появи друга подобна възможност. Ами ако този тип е сводник или криминален и Ви замъкне в Италия да работите за него като проститутка ? Имате ли резервно решение за подобни ситуации ? Бихте ли могли да се защитите бързо и ефективно в подобна ситуация ? До брак би трябвало да се стига щом като хората са достатъчно зрели и се познават достатъчно добре, което ще рече, поне няколко години и си имат доверие. В повечето случаи такива бракове носят предимно нещастия и ядове.0
0

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: