Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Мъките със съпруга ми са безкрайни

Мъките със съпруга ми са безкрайни

Мъките със съпруга ми са безкрайни
*X. -така обозначавам съпруга ми.

От вчера вечерта не спирам да плача. Hещата малко се бяха поуспокоили, но вчера всичко започна отново.
Аз съм на 36, омъжена с едно детенце на 7. От началото на април 2017 започнах да спортувам по настояване на X. Даже казваше, че аз никога няма да се захвана със cпорт, защото съм мързелива и след като започнах каза, че скоро ще се откажа. Аз продължавам да спортувам, харесва ми. А също и работя от 9:00 до 18:00 и след това 2-3 пъти в седмицата спорт.

Вчера се прибрах от работа към 18:40, Х. и детето бяха излезнали за спорт (ходят в понеделник и четвъртък в една зала). Нямаше как да го питам дали аз да ходя на моя спорт или не, защото докато спортува не отговаря на телефона. Той ми беше споменал, че е хубаво да тренирам в дните, в които и той е на спорт, така ще можем някои дни поне заедно да ядем и да сме в къщи. Във фитнеса, в който ходя тренировките в понеделник са от 20:00 до 21:00 ч. Като излезнах от фитнеса, Х`. ми беше звънял. Звъннах му, беше ядосан. Къде си, защо не си в къщи, кой ще приспива детето, има дрехи и твои книги за прибиране. Това е, което ми каза. Казах му спокойно, че като се прибера всичко ще оправя.

Като се прибрах Х. щракаше на компютъра (в безсмислени сайтове), а аз подходих със шега към него, че съм првила до сега хубав крак заради него. Отнесе се грубо, каза ми да се махам и това пред детето! ! ! . Опитах се да говоря с него, той избуxва във викове, които съвсем не са приятни в присъствието на дете. То се побърка горкото дете. Вместо да гледа майка му и баща му щастливи, той слуша само викове и скандали. За какво, защото не е събран простора (в неделя изчистихме с него цялата къща) и зaщото е имало книги до нощното ми шкафче за прибиране.

Опитах се да говоря с него, не пожела, само на моменти избухва във викове и казва да се махам, назовава ме мърша, нарочно го повтори няколко пъти . Аз продължих да го моля да говорим, да изчистим проблема и да спим спокойно. Каза, че той ще спи скпокойно. Но аз няма да спя спокойно, му казах, цяла нощ ще плача и няма да мога да спа. Каза, че не му пука!

Моля ви кажете ми, това нормално държание ли е, нормална причина за сърдене и скарване ли е? Струва ли си? Кой разумен човек би развали настроението на всички в къщи заради това? !

Наистина искам да умра. Много съм издръжлива, но съм на ръба на силите си.

Х. често ми заявява, че иска да се развежда, вече десетки пътки. Аз го държа на сила, кажи-речи. Когато прави нещо на въпреки му казвам, че създава проблеми, иска да стигне до развод ли, той казва, че не му пука до къде ще се стигне. Иска си само частта от апартаментите (имаме няколко и всички са придобити по време на брака ни, това казва.

Знам, че ако се разведа ще ме награчaт всички близки, най-вече родителите ми, освен, че ще се тормозят. Въпреки това, с тях не ога да споделям и не са в състояние да ми разрешат проблемите.

Отделно от това знам, че един развод не би ме спсил от Х. . Тепърва ще започнат проблемите ми с него. Той е мръсен и в кръвта си когато поиска и ще ми създава много проблеми, ще прави неща на пук, ще ме заплашва и шантажира, както вече го е правил, и какво ли още не.

Съсипана съм, моля ви помагайте със съвети. От къде се пораждат проблемите между нас, има ли някой някакава идея? Не пием, не пушим, не си изневеряваме а нещата не вървят. . .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
Pepi
Pepi
14.07.2017 14:17
Къде прочете, че знам източника на проблемите? Писала съм само, че не ми изневерява. Друга е причината. Само да я знаех...
0
0
Пламена M.
Пламена M.
14.07.2017 15:56
Само и единствено откровените и честни разговори помагат в такива случаи,не знам какво друго да ти кажа. Най-лошото е, ако на него му е все тая дали ще запазите семейните си отношения. Човек изгуби ли надежда....не знам. Дано все пак има такава за вас.
1
0
Pepi
Pepi
12.07.2017 10:38
Мила Пламена,

Защото човек като се жени не знае точно какав е човекът, докато не минат няколко години брак и не покаже истинската си съшност. Адвокат имам, но развода е наи-лесното нещо. То е за слабите. Силните се борят да запазят брака си.
И в едно съм сигурна, не ми изневерява. От друго място идват проблемите, не знам как да се справя с това. Затова и статията.
1
0
Пламена M.
Пламена M.
12.07.2017 12:19
Щом знаеш източникът на проблемите, в това се крие и половината от решението. Действай.
3
1
Пламена M.
Пламена M.
06.07.2017 17:21
Хаха - той ти изневерява. Искаш ли телефон на адвокат, или ще продължаваш да се тормозиш. Мръсен бил - че защо си го взела такъв.
6
1

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: