Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Приятелят ми е с африкански произход и всичко е толкова трудно...

Приятелят ми е с африкански произход и всичко е толкова трудно...

Приятелят ми е с африкански произход и всичко е толкова трудно...
Аз съм българско момиче. Моят приятел е с африкански произход. Той живее в България, но му е много трудно, защото българите не го приемат лесно. Приятелите му повечето са чужденци, а малкото българи с които дружи са мои приятели или негови съотборници.

Родителите ми дълго време не го приемаха, но вече свикнаха с него. Баща ми дори го представи на негови приятели като мое гадже и заедно оправяха семейния автомобил. Ако има някой в моята ситуация може да обменим опит.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
Антония Р.
Антония Р.
19.05.2018 16:01
Разбирам те. Социализацията наистина ще е предизвикателство и зависи от това в колко голям град живее. Колкото по-малък е градът, толкова по-малки са шансовете да намери приятели, тъй като хората се впиват в определен бит и е невъзможно да ги извадиш от рутината. Но ако сте в голям град, има възможности. Мисля, че във фейсбук има група foreigners in sofia, която организира различни събития и свързва чужденци, които живеят в София. Ще му е по-лесно с хора, които не го съдят прибързано, а социалните мрежи могат да помогнат, защото, за съжаление, у нас тези хора не се срещат на улицата. Успех!
0
1
Антония Р.
Антония Р.
11.05.2018 12:16
Българите сме с доста големи предразсъдъци към външния вид, особено към хората с различна култура и раса. Ще се сблъсквате често с тези стереотипи, но както виждаш и от близките си, всеки може да промени мнението си. Хората, които наистина ви ценят ще бъдат до вас. Не е нужно да се бориш за нечие одобрение.
2
1
Потребител#192998
Блаодаря за подкрепата. Все пак на нас не ни е нужно одобрение. Злобните погледи даже ме вдъхновяват напук. Това, което ни липсва е по-добра социална среда. Приятелят ми обикновено седи изолиран като музеен експонат. Като че ли единствената тема, която познати и непознати могат да имат с него е само откъде е дошъл, харесва ли му тук и какво мисли за българите. Не могат да го приемат като равен човек, с който да проведат един нормален разговор. И не става дума само лелички и възрастни съседки, а за хора на наша възраст, които са живели в чужбина, имали са срещи с различни култури. Не могат да го приемат като равен на тях човек. Човек, с който да споделят, както биха го направили с мен. А много държа той да си намери приятели българи и полека да се социализира като нормален човек в нормална среда.
1
0
Пламена M.
Пламена M.
10.05.2018 17:35
Здравейте, не съм във вашата ситуация, но не намирам нищо лошо. Дори напротив. И е прекрасно, че родителите ти са го приели :) Успех, обичайте си и всичко ще е наред.
1
2

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: