Той иска да замина с него

Той иска да замина с него
Искам да споделя нещо, което ме вълнува с читателите на сайта, с единствената надежда, че ще ми дадете съвет и аз ще взема най-правилното за момента решение.

Аз съм на 24 години. От две години съм в сериозни отношения с едно момче. Връзката ни смятам, че е успешна, поне така е за мен.

Но той се подготвя да заминава в чужбина. Мотивът му е, че трябва да изкара пари да си купим жилище. Много настоява да замина с него. Но аз не съм убедена, че трябва да го направя.

Не ме разбирайте, че не го обичам. Но ме притеснява животът ни в чужбина. Та аз не говоря никакъв чужд език, нито пък той.

Дали ще се справим и много други въпроси относно престоя на чужда земя. Той е твърд или заминавам с него или се разделяме.

Какво да направя да запазя връзката си, а и да не правя неща против волята си ?
[Още подобни истории тук]

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

От Германия
От Германия
20.01.2011 12:38
Чужбина за българина е много общо понятие и той винаги счита, че там, в чужбината, само мед и масло капят от чешмите, а по дърветата не растат листа - само евро или долари, проблеми - няма никакви. Всичко се върви без нерви и ядове като с магическа пръчка, а всички хора са мили, усмихнати и винаги готови да помогнат. За съжаление съвсем не е така. Най-добре ситуирани са хората, които отиват с договор да работят по професията си и знаят добре както езика на съответната страна, така и имат достатъчно познания за тази страна. На второ място бих поставила тези, които се омъжват изгодно за добър и добре печелещ чужденец и няма да има нужда да започват работа. Но за това също е необходимо да се знае език, а рискът от неуспешен брак също е на лице. Най-трудно е положението на хората, които отиват в чужбина без да знаят език и без да имат висококвалифизирана професия. Основите на езиковите познания е най-добре да бъдат поставени в България от учител, който знае добре и български език, а не от чужденец, който не владее майчиния език на обучавания. В много случаи също се подценява и факта, че в чужбина разходите по оцеляването са доста по-високи отколкото в България - наем за жилище, застраховки, осигуровки, ток, вода, телефон, интернет, покъщина, евентуално кола, за да може въобще да се стигне до работното място и обратно и т.н., тоест парите, които се печелят там, трябват за покриване на най-обикновените разходи там, които няма как да не се плащат. От друга страна една връзка между двама обичащи се не може да просъществува нито в България, нито в чужбина, а и не е съвсем истинка връзка, ако двойката влюбени не се отдели и не започне да не живее самостоятелно от родителите. Гаранция за нищо няма, но ако двамата влюбени не се разбират за финансите и нямат чувство за отговорност един към друг - те не могат да живеят заедно дълго време. Всеки сам трябва да вземе решение как да постъпи и кое е най-доброто решение за него. Винаги е така, когато печелиш едно, губиш друго, и както пееше едно време Емил Димитров разбираме си грешките когато, непоправими са за нас.
1
0
НИ
НИ
20.01.2011 01:49
Значи искаш и вълкът да е сит и агнето-цяло. Подобен егоизъм често се среща, но до никъде не води. Какво значи успешна връзка ? Той да се грижи за теб или и двамата да се напъните и да постигнете нещо в живота си ? Много мъже съм виждала в чужбина, без да знаят език, но амбициозни да работят до спукване, защото трябва да пращат пари на принцесите в България. Но не забравяй също, че в чужбина той ще срещне и жени, които успешно се оправят, работят, че намират време и език да научат. Вероятно конкуренцията няма да е в твоя полза.
2
0
bibi miro
bibi miro
19.01.2011 16:52
Ами ако наистина обичате този човек, бихте го последвали навсякъде. Няма да сте първата, нито последната двойка, която ще отиде на гурбет в чужбина. А относно чуждия език се учи, все пак се младо момиче, така че не виждам проблем. Желая Ви успех.
1
0
Теодоси
Теодоси
18.01.2011 20:32
Прочетох разказът ти и ми стана много интересен и ме накара да се замисля. Не мисля, че някой би ти дал адекватен съвет отностно ситуацията ти. Ти сама трябва да решиш, но едно мога да ти кажа със сигурност. Животът ни е една смесица от решения и постъпки трудни за всеки един от нас. Но ако човек не опита няма как да разбере дали си струва, всички тези опити и евентуални грешки ни правят по-силни. Ти прецени заслужава ли си да избягаш или да живееш и да се бориш с животът такъв какъвто е. Едно изпитание и вземане на трудни решения.
1
0