Ezine.bg»Споделени Истории»Ревност»Той се гаври с мен, а аз нямам сили да го напусна

Той се гаври с мен, а аз нямам сили да го напусна

Той се гаври с мен, а аз нямам сили да го напусна
Искам да споделя моята история. Така може би ще ми олекне - това е като да отидеш на психоаналитик. А и някой може да ми даде добър съвет как да постъпя.

И така, мъжът, който е до мен, ме кара да получавам сърцебиене всеки път, когато ме погледне. Не е красив, ни най-малко дори.

И ако не бяха очите му, които сякаш сипят весели искри, сигурно дори не би ми се сторил привлекателен - изобщо не е мой тип.

Но погледне ли ме, заговори ли ми неща, които обичам да слушам, аз се размеквам като шоколад на слънце.

Той е забавен, грижовен и със страхотно чувство за хумор. А също така и със страхотно чувство на превъзходство, което всеки ден ми показва.

Пред мен си уговаря срещи с бивши и настоящи приятелки, които кани в дома ни. Когато някоя от тях дойде на гости, той ме моли да й нося кафе и сладолед, а след това ме съветва да изгледам някой филм, докато те си поприказват в кухнята.

Всеки път сядам и гледам екрана, без да виждам филма, защото от кухнята не се чува нито звук. А след това гостенката на моя любим излиза от там с размазано червило и леко разрошена. Това се повтаря всяка седмица поне веднъж, а понякога и по-често.

Когато се опитам да говоря с него по този въпрос, той казва: "Жените обичат да се гаври някой с тях, защото са мазохисти по природа" и разговорът приключва.

След това започва проява на безкрайна нежност от негова страна, бурни страсти, които завършват с моето пълно размекване и забравяне на неприятните гостенки.

Всеки път, когато си мисля, че мога да го напусна и да го забравя, нещо в мен се размеква и не мога да направя първата крачка.

Страх ме е да си тръгна, защото знам, че той, най-вероятно, дори няма да ме потърси - все някоя от гостенките ще заеме моето място.

Не знам, как да постъпя - от една страна, се чувствам обичана и желана, а от друга съм в ужасното положение на втора цигулка.

Просто не знам какво трябва да се случи, за да се промени животът ми към нещо по-добро.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (120)

Изпрати
ЖЕНА
ЖЕНА
11.02.2011 12:03
След като си слабохарактерна личност и не можеш да го напуснеш, оставаш при него, той ще продължава да се гаври с теб и по- зле ще става, и това е. Щом ти самата му позволяваш да постъпва така с теб, не разбирам какво искаш от нас. Ами то в твоето положение решението е едно- напускаш го и толкоз. Какво има да му мислиш ? Чувставала се желана. Глупости. Той пред очите ти кара да се чувстват желани много други момичета, та ти си желана, само физически, нищо друго, по никакъв друг начин, значи липсва, уважение, страст, желание. Има само секс. Не разбирам защо търпиш и си причиняваш това. После мъжете били виновни. Не, ние сме виновни защото допускаме това да се случи с нас. Има толкова много момчета, просто, той не е единствения, има и други, с които наистина ще се почувстваш страхотно, които те уважават, а не като този комплексар.
0
0
цвети
цвети
10.02.2011 17:40
Ако държиш да си унижавана и необичана, стой си при този простак. Това ще ти довлече само неприятности, а времето лети и не лекува.
0
0
america
america
09.02.2011 04:45
Когато се опитам да говоря с него по този въпрос, той казва: Жените обичат да се гаври някой с тях, защото са мазохисти по природа и разговорът приключва. Забеляза ли, че започвам писмото си с цитат от твоята изповед ? Не мислиш ли, че е излишно да се пише коментар след казаното от него ? Ако имаш малко себеуважение, ще се замислиш и ще погледнеш живота сериозно. Очите и пламъците в тях не са двигателя на една връзка, най-малко пък на един брак. Съвет не девам, не считай, че аудиторията на този вестник може да бъде психоаналитик, психиатър или какъвто и да е там душевен гуру. Помогни си сама иначе и Господ не може да ти помогне. Така постъпват малодушните и страхливи хора, оставят се да бъдат тъпкани и унижавани. Да не би да те е страх, че няма да намериш половинката си в живота ? Не се оставй на течението да те завлече в незнайни посоки.
0
0
nikozhel
nikozhel
07.02.2011 19:44
И моят съвет е, колкото можеш по - скоро се избави от този изверг. Не е нужно да се гаврят с нас, да флиртуват пред очите ни, а ние заради единият страх, какво ще се случи да им седим на колене. И след време сама ще си повярваш, че можеш и без него, бъди смела и силна, ще се справиш. Аз имах съпруг, когото търпях 25 години и все се страхувах как ще продължа сама, какво ще стане с децата ми, докато преди 4 години му казах в очите: Не искам да живея с теб повече. Тръгнах си и сега от позицията на времето осъзнавам всеки ден, че съм закъсняла. И аз като теб мило момиче, много силно обичах този мъж, но не получавах същото от негова страна. Беше горд, държеше се понякога като, че съм му слуга и едва ли не роб.Когато си тръгнах, беше драма за мен, но сега съм убедена, че драмата ще е вече само и единствено за него. Той е самотник и особняк, няма приятели, държеше ме настрахи и мен, но сега съм свободна и никой не е в състояние да ме обиди, или още по - малко да ме унизява. Опитай се да промениш мислите си и си тръгни час по-скоро. Ти си тази, която си позволила да се случва това. Ние сме слаби жени, докато им показваме, че с обич можем да спасим връзка или любовта. Напротив много сме силни, но трябва сами да сме убедени в това. Ако имаш подкрепа от приятели, близки тръгни си веднага и не робувай на глупавите му желания за флирт, унизения и какви ли не още там причини да те задържи до себе си, да си му под ръка. Успех, не се бави.
1
0
мадлен
мадлен
05.02.2011 11:30
Съветвам те незабавно да напуснеш този простак, не заслужаваш такова отношение.
0
0
Марияна Ангелова
Марияна Ангелова
04.02.2011 22:18
Абе човек, какво ти става ? Размисли, че и ти си живо същество, че си личност, жена, къде ти е умът ? Бий му дузпата, не е само той.Н а тази земя има твоя половинка, която ще те открие, па макар и късно,която няма да те унижава така. Не забравяй, че никога за нищо не е късно, а и ония отгоре гледа, та бъди сигурна, че всичко се връща на този свят. Нещата така се обръщат, че свят да ти се завие. Напред. Дерзай.
0
0
opi77
opi77
04.02.2011 17:26
Не разбирам. Има някой побъркан, но вие си уточнете кой от двама ви.
0
0
сисона
сисона
04.02.2011 11:00
Момиче, бягай много бързо.
0
0
Уилма
Уилма
02.02.2011 22:21
Понеже уж нали мъжете и жените сме равни, защо не му стъкнете и Вие един подобен номер с някой Ваш приятел ? Отнасяйте се с него така, както той се отнася с Вас известно време, ако не се решите, да го разкарате веднага. Когато каже, че Жените обичат да се гаври някой с тях, защото са мазохисти по природа кажете му, че ако Вие сте мазахистка, то той значи, че е той самият е садист. Не вярвам обаче, вашата връзка да просъществува дълго, защото любовта става на омраза, но омразата не става любов. Искам да завърша с една мисъл на Мартин Лутър Кинг: Никой не може да те възседне, ако сам не огънеш гръб.
0
0
мама
мама
02.02.2011 15:29
Не разбирам, как можеш да допуснеш самата ти така да се отнасят с теб ? Той се гаври с теб, защото ти му позволяваш, той не е виновен. И аз бх обсебена до такава степен от мъж, но намерих сили да го напусна, намерих си нов приятел, настоящ мой съпруг и трябва да ти каже, че той е човек, който няма като неговите очи, глас и прочие, но за сметка на това е много добър и безкрайно много ме уважава и обича. Но това го проумях, след като оставих първия. Така, че разберете момичета, светът не свършва с един мъж, има много и то по - свестни от този. Не позволявай така да се държат с тебе, та ти си човешко същество по дяволите. Как можеш да допуснеш такова нещо. Според мен така се държат хора, които имат комплекси и по този начин просто ги избиват. Един уверен в себе си човек, няма да се държи така. Ако ти сама не се уважаваш, другите няма да те уважават. Бий му дузпата, продължавай напред, бъди силна, и съм сигурна, че ще намериш подходящия човек.
1
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: