Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Как искам да познавам жената, която ме е родила

Как искам да познавам жената, която ме е родила

Как искам да познавам жената, която ме е родила
Аз съм жена на 31 години. Преди около 10 години разбрах от наша близка, че съм осиновена. Родителите ми не знаят, че аз имам тази информация. Отнасят се добре с мен и съм им много благодарна за това, че са ме отгледали.

Но знаете ли колко много искам да познавам истинската си майка, да знам дали нямам братя и сестри, защо са ме изоставили. Въпроси, които са в душата ми и на които нямам отговор.

Днес майка ми има рожден ден.Поздравих я, купих и цвете и торта. Поднасяйки ги, аз мислех за онази жена, моята истинска майка, която дори не познавам.

Мисля, че трябва да кажа на родителите си, че зная за голямата им тайна – моето осиновяване. Но как да го направя. Не искам по никакъв начин да ги огорчавам, аз ги обичам, но не мога повече да държа тайната в себе си.

Писах тук защото исках просто да споделя с някого. Благодаря ви, ако сте прочели за моето раздвоение.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (15)

Изпрати
Вероника
Вероника
29.08.2013 21:17
Запомнете, че истинската Ви майка е тази, която Ви е отгледала, която е бдяла над Вас, която продължава да мисли за Вас. Другата е просто жена дала живот и се отказала по някаква причина от него. Да, нормално е желанието Ви, но споделете с родителите си и никога не ги огорчавайте, защото това ще бъде жестоко. Успех!
1
0
даниела
даниела
09.07.2011 13:06
Не съм съгласна с коментра на Виолета, що за живот би бил живот с тайна независимост. Каква е тя, вече няма да бъде същото след като едната страна знае, а пък другата не.
1
0
nepoznata
nepoznata
14.06.2011 18:05
Мила, аз те разбирам напълно. Набери смелост и им кажи, че знаеш. Важно е и за теб и за тях. Иначе винаги ще живееш с тази мисъл. Не се бави, действай. Имаш пълно право да знаеш.
1
1
Пирели
Пирели
10.06.2011 01:55
Вашето желание да познавате биологичната си майка, чиито гени носите, е напълно нормално! Съберете всичката си смелост, изберете подходящ момент и се опитайте да говорите с Вашите родители на тази тема. Направете всичко възможно да издирите информация за тази жена и може пък и да имате късмет да я намерите и да се срещнете с нея! Нито една жена не би дала доброволно детето си за осиновяване, стига да има условия и възможности да го гледа - сигурно биологичната Ви майка е преживяла някаква голяма житейска трагедия, била е изоставена, без жилище и без пари, не е можела да Ви гледа поради тези причини и понеже е искала Вие да имате по-добро бъдеще - дала Ви е за осиновяване и Сте попаднали при тези добри хора. Междувпрочем осиновителите биват съветвани те самите да кажат на осиновеното дете истината, а не да се чака този факт да бъде казан от други странични хора или да бъде установен от детето самостоятелно (например несходство във външния вид, при евентуални медицински изследвания или наследствени болести, когато черно на бяло става ясно, че е на лице несъответствие на кръвните групи между родители и дете и т.н.)
1
1
виолета
виолета
09.06.2011 19:04
Какъв е смисъла, ако кажеш на родителите, които са те отгледали. Само болка. Постави се на тяхното место. Каквото и да се е случило, то е минало. Няма да го промениш.
1
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: