Той умира, а аз съм бременна

Той умира, а аз съм бременна
Здравейте
Аз съм момиче на 23г. от София, но вече 4 години живея и уча в Мюнхен, Германия.

С приятеля ми се запознахме още в училище. Името му е Даниел и сме заедно вече 5 години. Той е всичко, което някога съм искала - добър, нежен, чувствителен, толкова красив. Както всяка нормална двойка понякога се караме, но след не повече от 10 минути и на двамата ни минава.

Винаги съм вярвала в истинската любов, но след като го срещнах вече смело мога да заявя, че човек може да се влюби истински само веднъж. През тези 5 години сме се разделяли за кратко, всеки е опитвал с нов партньор, но просто с никой друг не се получава.

Проблемите ни започнаха още от началото. Той загуби баща си и брат си. В резултат от това започна да излиза всяка вечер, да пие, да се друса. Това беше много труден период и за връзката ни. Почти цяла година нямаше и следа от момчето, в което се влюбих.

Изчезвал е, не се е прибирал с дни, но аз реших да не го оставям и да му помогна. Родителите ми, ми повтаряха да го зарежа, защото бил наркоман, алкохолик.. Но с моя помощ и помощта на приятели Дани се съвзе. Ходеше на лекар, взимаше успокоителни и т.н и най-после спря с алкохола и наркотиците.

Помислих, че най-накрая всичко ще бъде наред, докато не започна да припада. Отидохме на лекар и откриха, че е болен. В момента, в който ми казаха, животът ми сякаш свърши. И тогава започнаха постоянните срещи с лекари, събиране на пари за операции, консултации, терапии, изследвания..

След това го пратиха при специалисти в Германия. Това е причината, поради която дойдох да уча тук. Вече 8 месеца е в болница в Берлин. Много рядко го пускат да излиза някъде. Лекарите казаха, че няма какво повече да се направи за него и му остават от 5 до 9 месеца.

Преди 2 месеца помолих да го пуснат за малко и излязохме. Прекарахме 2 страхотни дни и точно преди да се върнем в болницата той ми каза, че е време да продължа, но без него.

Най-много ме боли от това, че той иска да се разделим. Знам, че го прави за да ми е по-лесно след това, но аз искам да остана с него до края. Не отговаря на смс-ите ми, не ми звъни, не иска да отивам при него.. Затваря се в себе си и не ме допуска.

Скоро разбрах, че съм бременна. Не знам какво да правя..

Нямам възможност да гледам сама дете, не знам дали да му кажа, знам само, че ако го направя ще го натъжа, ще го заболи.. Не искам да го оставям, нямам желание и да продължавам с някой друг.

С него изживях моята приказка, с него е първият ми път, с него съм просто щастлива.. пиша това със сълзи на очи. Бог ме дари с най-прекрасния човек, какъв е смисъла да ми го отнема?!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (124)

Изпрати
Светлана
Светлана
23.12.2013 19:13
Кажи Остави детето и му кажи ! Живота на Всички е труден това е дар от съдбата. Подари му последното но най-голямо щастие. Ще се радвм след време да напишеш какво се случи.
4
0
Петко
Петко
19.12.2013 15:31
Кажи му!!!
1
0
Димитър
Димитър
04.12.2013 01:21
Най-голямата грешка ще е,ако убиеш единствения подарък на живота от него.Изгледай това дете,ще си много по щастлива,това е трудния но и правилния начин.И аз съм на мнение,че трябва да му кажеш,колкото и да го заболи,това ще го зарадва.Хората са казали много по въпроса,за това и аз съм кратък,бъди силна :)
1
0
ЕЛИ
ЕЛИ
01.12.2013 12:06
Всеки се ражда с късмет.Щом си забременяла сега а не преди да разбереш за болеста значи трябва да родиш това дете,кажи му той има право да знае.Добрата вест понякога лекува вдъхва сили стават чудеса.КАЖИ МУ.............
2
0
Masha
Masha
22.11.2013 00:01
Кажи му за детето, той не само че има право да знае а и това вашата частичка любов, която ще остане след него.
Да, има много за и против дали да оставиш детето, но той има право също да си каже мнението за малкото бебче, което чакаш. Егоистично е да си замълчиш за толкова радостно събитие, а и като цяло е егоистично да не му дадеш шанс да се изкаже. Правили сте го двамата, значи трябва да вземете решение двамата.
Много ще се разяждаш отвътре, че си направила аборт...повярвай на моя горчив опит...Дори и след години, пренасяйки се в онзи минал ден ще се замисляш правилно ли си постъпила или не.И ще те боли. Ще имаш финансови трудности с носенето на плода и с раждането, но сигурно винаги можеш да се върнеш в Б-я при родителите или те от там да ти помагат. Моля те от все сърце да кажеш на любимия човек за бебето и ви стискам палци да вземете вярното решение.
3
1
майка
майка
14.11.2013 18:11
Хора, осъзнайте се! Мило момиче, помисли, това детенце дали ще бъде щастливо без своя баща? Или нека да родиш за да покажеш колко си великодушна и съпричастна към твоя любим. Това е абсолютен егоизъм! Това дете не заслужава да страда за това, че на мама така се е развил живота. Това е твоята любов, за съжаление с тъжен край. Но живота продължава и ти трябва да помислиш за него! Типично по български ще чуеш упреци за това как си била жестока като си махнала детето, но повярвай че по-жестокото е да родиш това детенце и да го обречеш още от самото раждане. Кураж и не се предавай!
3
3
Лили
Лили
14.11.2013 18:08
Кажи му той трябва да знае за бебето-то е най-ценния дар който ви е даден от Господ а повярвай ми когато родиш,ще видиш че ще можеш да го гледаш.Бъди до него постоянно и го направи съпричастен към бременноста ти за да мисли за вас а не за болеста си
2
0
НИН
НИН
14.11.2013 17:55
И според мен е редно да му кажеш за бебето,но се замислих как си забременяла като той е 8 месеца в болница????
1
0
дР
дР
14.11.2013 17:16
Само се огледай наоколо. Имаш подкрепата на толкова много добри в сърцата си хора, ако можехме с мисли да спасим един живот бихме се обединили без колебание. Но уви, имаме само тези сълзи които могат да напълнят цял океан, за да изплува на повърхността надеждата за теб. Ти си благословена да носиш плода на тази голяма любов, твоята мила рожба ще запълни цялата празнота,дай й този шанс : )!
2
0
morti
morti
14.11.2013 14:11
няма да го заболи..кажи му за детето ще му дадеш надежда за която да се държи...
0
0

Рейтинг

3.9
Общо гласували: 66
521
422
317
26
10
Дай твоята оценка: