ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Чувства, разпръснати върху белия лист...

Чувства, разпръснати върху белия лист...

Чувства, разпръснати върху белия лист...
От доста голям период от време се чувствам объркана. Определено не живея живота, който искам. Нещо някъде не е наред. Мечтите ми са почти изгубени. Чувствам се като вещ забравена в дъното на някой прашен рафт. Ненужна вече, излезнала от мода, непотребна. Скоро ставам на 18, а действителността около мене ми носи само тъга.

Чувствам се самотна, несигурна, губя се в красивото си минало. Надявам се за бъдещето. Ставам, движа се, храня се, правя всяко едно движение по инерция и дори не забравям коя съм. Сякаш съм кукла на конци с изгнила душа. Разврата на времето ми не ме забавлява. Търся истинското.

Копая на дълбоко, за да намеря уважението, обичта, доверието, вярата, отдадеността. Вярвам, че ги има и ще умра с вярата си в доброто. Кое е по-добре да носим, кое ще остави дълбок спомен в душите ни - искрената усмивка или дълбокото деколте на блузата ни? Защо ни е страх да признаем чувствата си?

Защо следваме робски егото си? Защо непрекъснато критикуваме, обвиняваме и танцуваме непрекъснат танц със злобата? Защо унижаваме и пренебрегваме ценностните неща и се радваме на нови обувки, вместо на нова книга? Защо се бъркаме и интеречуваме от чужди животи, когато нашият прилича на чиния със спагети?

Защо търсим в сексът любов? Защо не ценим? Защо не пазим? Защо не уважаваме? Защо не познаме и не обичаме себе си? . . . Светът, в който живея, ме е хванал в мръсните си ръце и петни бялата ми душа. Черна, тя щастието няма да опознае. . .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (11)

Изпрати
Снежко
Снежко
09.02.2014 13:45
Разсъждаваш много добре за 18 годишна.Не се коси,че хората са зли,зли са били винаги,търси добрите,тях все още ги има,просто са по-малко.Търси ги,общувай с тях,вярвай в доброто и помни,че колкото и лошо да е то ще отмине.Успех и продължавай да бъдеш такава каквато си.
0
0
Пламена
Пламена
16.09.2013 10:22
Просто трябва да си бъдеш самодостатъчна. Какво те интересуват другите?
Всеки живее така, както е програмиран от Бога, Дявола или който го е пратил на този свят, и той не е виновен за това.
Разбери, хората няма да промениш, защото никой не се променя, всеки е закодиран точно при зачатието си! Просто избягвай тези, които биха те наранили! Хора всякакви, ще срещнеш и себеподобни, щом толкова ти трябват. Не се отчайвай!
0
0
kerri
kerri
14.09.2013 13:33
А мен ме правиш ужасно щастлива , при мисълта ,че има хора на твоята възраст с такава мисъл , щом си тръгнала по този път и виждаш наистина ценните неща в живота , повярвай ми, никога няма да сгрешиш ,колкото и трудно да ти се вижда всичко и не на последно място , не си сама !!!
1
0
Ерина
Ерина
12.09.2013 14:58
Благодаря на всички ви за съветите! :)
0
0
сдм
сдм
12.09.2013 01:36
Споко, моме, млада си. На твоите години стойностните неща не са модерни. Като поодъртеят хората и ги очука живота едно хубаво, повече хора започват да ценят истинското и да се стараят към него. Ти тогава ще си по-оптина и по-успешна от тях ;)
0
0
cool
cool
12.09.2013 01:32
На първо място разбери, че хората са такива повечето и няма да се променят. На второ място научи се да обичаш и обожаваш себе си с всичките си ценности. На трето място научи се да се наслаждаваш на спектакъла живот.
0
0
MK
MK
11.09.2013 22:57
Оф, пиши готик текстове. На 18 какво красиво минало си имала? От детската градина ли?
0
0
тя
тя
11.09.2013 22:15
от опит знам че това състояние отминава временно,а след това се завръща.след много години аз потърсих помощ и разбрах,че проблема ми не е бил повърхностен,но вече е късно.потърси помощ и провери енергийно в какво състояние си.успех!
0
0
54
54
11.09.2013 01:57
Чувствам се по абсолютно същия начин от много време насам...
0
0
Боги
Боги
10.09.2013 22:36
Мисля,че си изпаднала в някаква депресия и това е защото ежедневието ти е еднообразно. Опитай се да се разсейваш прави неща които ти харесват излизай забавлявай се. Сега ще си 11 клас ако не бъркам и когато отидеш на училище се огледай за някое гадже. Ще видиш когато се влюбиш колко смисъл ще придобие живота ти.
Успех
0
0

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: