Детето ли крепи брака ни

Детето ли крепи брака ни
Омъжих се на 8-мия месец от връзката ни. Обичам го. Съмнявам се, обаче че той е влюбен в мен. На втория месец заживяхме заедно, на шестия като гръм се появи втората черта на теста за бременност. Бях в шок, но категорична, че няма да правя аборт. Бях готова да отгледам детето сама. Шокът за него бе двоен. За него любовта бе на друго място.

Искаше да махна бебето, не бил сигурен, не било моменът. Накрая призна и истината - бил влюбен в бившата си. И до днес замръзвам и ледена стрела прорязва сърцето ми като се сетя за точните му думи : "Не искам дете, защото все още чакам тя да се върне при мен. ". Година и половина по-късно имаме малко и сладко бебче, което той обожава.

Не мога да кажа, че изпитва същото към мен. Той е най-милият баща и съпруг, но аз все още се съмнявам, в обяснението, че я е забравил. И тук търся отговора- да се правя ли, че съм "преглътнала" (както той не веднъж мило ме е съветвал) или да бъда смела и да го напусна , така както трябваше да направя когато видях теста. Най-вече , кое е най-добро за малкото човече, което има нужда и от двама ни? [Още подобни истории тук]

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (24)

вал
вал
12.12.2015 18:14
щом те устрова да живееш така след това което ти е казал
0
0
ел
ел
17.12.2014 20:52
Мислиш ли ,че ти си тази за която той да се надява да заслужи ,да впечатли , да копнее.Ако отговорът ти е "не" си задай въпроса "това ли искам и устройва ли ме".След като си дадеш отговора ,действай .
2
0
нур
нур
02.11.2014 00:31
Ако го обичаш,не е нужно да преглъщаш нищо.Вашата връзка е била благосливена,вие сте създали дете и сте оформилу семейство.За каква бивша любов,за какво преглъщане се питаш?!Имаш толкив много на твоя страна-ако обичаш бащата на детето си,бори се за него.Показвай му колки го обичаш и колко е важен в живота ти,колко го цениш.Той явно наистина не е лош мъж,щом е останал на мястото си и е грижовен баща.Истинската любов идва бавно понякога и безшумно.Ти си жената до него.Пази си местото и не се отнсяй с терзания
19
1
madlenf
madlenf
17.07.2014 18:25
раздели мислите от това, на което ставаш свидетел. поведението му към теб и детето, казваш е мило. забрави всичко друго и се радвай на живота. послушай го.
5
2
карин
карин
14.03.2014 16:20
4ета коментарите на пове4ето жени тук и си мисля,4е жестоко се лъжете,ако си мислите,4е ще можете да задържите един мъж,ако му родите дете!!!Хора,осъзнайте се,бе!!!Станалото,станало вземи си детето и дим да те няма!След,като не те е оби4ал в на4алото,няма и да те заоби4а.Тъжно,но е самата истина!Той се 4увства задължен да седи с теб,защото си му родила дете.Събери си багажа и си тръгни,ако иска да вижда детето му позволи и толкоз.
9
9
Мария
Мария
27.10.2013 15:31
При положение,че както казвате е най-милия баща и съпруг ,какво повече искате.Понякога да те уважават е много повече от това да те обичат.Ако искате детето да се разкъсва между една и друга къща без основателна причина-то тогава го напуснете,но първо си задайте въпроса:"А ако детето е изместило бившата от сърцето му."
21
6
Desislava
Desislava
27.10.2013 14:00
След като е добър баща и съпруг, защо се чудиш дали да го напуснеш?! Добрите мъже не са под път и над път. Това, че се е оженил за теб, трябва да ти говори нещо все пак. Дори и да е имал някакви остатъчни чувства към бившата си. И мъжете могат да бъдат объркани. Запомни, че никой няма да бъде по-баща на детето ти, от собствения му баща. Успех!
18
5