ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Детето ли крепи брака ни

Детето ли крепи брака ни

Детето ли крепи брака ни
Омъжих се на 8-мия месец от връзката ни. Обичам го. Съмнявам се, обаче че той е влюбен в мен. На втория месец заживяхме заедно, на шестия като гръм се появи втората черта на теста за бременност. Бях в шок, но категорична, че няма да правя аборт. Бях готова да отгледам детето сама. Шокът за него бе двоен. За него любовта бе на друго място.

Искаше да махна бебето, не бил сигурен, не било моменът. Накрая призна и истината - бил влюбен в бившата си. И до днес замръзвам и ледена стрела прорязва сърцето ми като се сетя за точните му думи : "Не искам дете, защото все още чакам тя да се върне при мен. ". Година и половина по-късно имаме малко и сладко бебче, което той обожава.

Не мога да кажа, че изпитва същото към мен. Той е най-милият баща и съпруг, но аз все още се съмнявам, в обяснението, че я е забравил. И тук търся отговора- да се правя ли, че съм "преглътнала" (както той не веднъж мило ме е съветвал) или да бъда смела и да го напусна , така както трябваше да направя когато видях теста. Най-вече , кое е най-добро за малкото човече, което има нужда и от двама ни?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (24)

Изпрати
вал
вал
12.12.2015 18:14
щом те устрова да живееш така след това което ти е казал
0
0
ел
ел
17.12.2014 20:52
Мислиш ли ,че ти си тази за която той да се надява да заслужи ,да впечатли , да копнее.Ако отговорът ти е "не" си задай въпроса "това ли искам и устройва ли ме".След като си дадеш отговора ,действай .
2
0
нур
нур
02.11.2014 00:31
Ако го обичаш,не е нужно да преглъщаш нищо.Вашата връзка е била благосливена,вие сте създали дете и сте оформилу семейство.За каква бивша любов,за какво преглъщане се питаш?!Имаш толкив много на твоя страна-ако обичаш бащата на детето си,бори се за него.Показвай му колки го обичаш и колко е важен в живота ти,колко го цениш.Той явно наистина не е лош мъж,щом е останал на мястото си и е грижовен баща.Истинската любов идва бавно понякога и безшумно.Ти си жената до него.Пази си местото и не се отнсяй с терзания
19
1
madlenf
madlenf
17.07.2014 18:25
раздели мислите от това, на което ставаш свидетел. поведението му към теб и детето, казваш е мило. забрави всичко друго и се радвай на живота. послушай го.
5
2
карин
карин
14.03.2014 16:20
4ета коментарите на пове4ето жени тук и си мисля,4е жестоко се лъжете,ако си мислите,4е ще можете да задържите един мъж,ако му родите дете!!!Хора,осъзнайте се,бе!!!Станалото,станало вземи си детето и дим да те няма!След,като не те е оби4ал в на4алото,няма и да те заоби4а.Тъжно,но е самата истина!Той се 4увства задължен да седи с теб,защото си му родила дете.Събери си багажа и си тръгни,ако иска да вижда детето му позволи и толкоз.
9
9
Мария
Мария
27.10.2013 15:31
При положение,че както казвате е най-милия баща и съпруг ,какво повече искате.Понякога да те уважават е много повече от това да те обичат.Ако искате детето да се разкъсва между една и друга къща без основателна причина-то тогава го напуснете,но първо си задайте въпроса:"А ако детето е изместило бившата от сърцето му."
21
6
Desislava
Desislava
27.10.2013 14:00
След като е добър баща и съпруг, защо се чудиш дали да го напуснеш?! Добрите мъже не са под път и над път. Това, че се е оженил за теб, трябва да ти говори нещо все пак. Дори и да е имал някакви остатъчни чувства към бившата си. И мъжете могат да бъдат объркани. Запомни, че никой няма да бъде по-баща на детето ти, от собствения му баща. Успех!
18
5
Криси
Криси
22.10.2013 11:08
Подкрепям мнението на Жена, че любовта наистина е за смелите хора. Тук ще вметна история на мои приятели, за да разбере авторката, че любов има, винаги можеш да сгрешиш с първия брак, но винаги можеш да започнеш отначало. Всичко зависи от теб самия. Тя сама ще намери правилното решение за себе си. Никога не е късно да срещнеш любовта и да си дадеш още един шанс в живота. Наистина да заживееш наново и този път пълноценно.
Имам приятел, който срещна любовта след брака. И двамата бяха семейни с деца, но не бяха щастливи. Костваше им страшно много като морални щети, материални загуби от разводите. Естествено повечето роднини, приятели ги отсвириха, защото ги сметнаха за луди да правят подобна глупост и ги игнорираха тотално. Това била аморално, но хората въпреки всичко се бориха за любовта си и останаха заедно и са по-щастливи от всякога. Никога няма да забравя думите на моя приятел: „Чак сега разбрах какво е да обичаш истински и да бъдеш обичан, да бъдеш с човек, който наистина силно искаш, съвсем различно е. Всичко си струваше скъпата цена, която платихме”.
На авторката пожелавам да намери разковничето за своето щастие, дали ще продължи сама, дали ще остане с мъжа си, важното е да постигне душевна хармония и да бъде щастлива.
8
0
vania
vania
25.05.2015 10:11
Malko sa smelite hora deto postapvat taka,vig masovkata komentari.Sapka mu svaliam na tvoia priatel za smelostta.Kogato si zaslugava triabva da se boris.
1
0
В.Н.
В.Н.
21.10.2013 21:35
Възможно е да бъде най-милият баща, но ако още обича бившата си дали ще бъде най-милият съпруг, както ти го определяш? Според мен не. Аз мисля, че в сърцето му няма вече място за бившата му, затова бих те посъветвала да се успокоиш и да се наслаждаваш на моментите с любимите ти хора. :)
1
0
Жена
Жена
21.10.2013 10:27
По думите ти личи, че си нещастна. Прибързали сте и сте сгрешили, но времето назад не може да се върне. Ако това ще те успокои много семейства не са щастливи и са заедно заради децата, но това е друга тема. Малко са хората, които са имали късмета да срещнат истинската любов и да създадат семейство с нея.Аз мисля, че истинската любов се среща не повече от един път в живота. Другото е влюбване, привличане, страст, но тук говорим за любовта на живота. Щастливци са тези, които я изпитват и е споделена!Съществува такава любов и на всеки е писано да я срещне в живота си, но малцина имат търпението да я дочакат, а бързат да се обвържат за този, който към момента смятат за най-подходящ. Трябва да има любов, интелектуална и духовна съвместимост между партньорите за трайна щастлива връзка, иначе просто е съвместно съжителство. Общо взето истината е, че трудно се намира точната "половинка" и повечето хора наистина се задоволяват с нещо което им попадне и така си разбиват живота - и своя, и на другия човек и на децата си.
Но ако трябва да ти вдъхна малко позитивизъм ще ти кажа, че няма срок за появяването на истинската любов в живота. Тя идва в най- неподходящия момент и тогава, когато най- малко я очакваш. Може да се случи на всяка възраст, както и в много случаи след брака.
Любовта е за смелите, за хората, които са готови да се борят за нея и да минат през различни препятствия и трудности. Страхливите и неуверени ги подминава, защото те самите не знаят какво искат. Ти сама прецени от кои си и дали имаш смелост да се бориш за това, което искаш. Успех!
3
1

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: