Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Каза на детето ни Дефектна стока, която няма да прекрачи дома му!

Каза на детето ни Дефектна стока, която няма да прекрачи дома му!

Каза на детето ни Дефектна стока, която няма да прекрачи дома му!
Всичко започна като една приказка в столично спортно училище. Най-харесваното момче от послдния клас и аз, една година по- малка, мечтата на повечето момчета в училището. И двамата бяхме с огромно самочувствие, не си спестявахме подигравките и обидите към останалите. Та нали ния бяхме съвършени и никой не можеше да се мери с нас.
След като той завърши и отиде логично в спортната академия, а аз се подготвях за абитуриенския си бал, разбрах, че съм бременна. Родителите му не бяха доволни, но се съгласиха да се оженим. С мойта спортна кариера беше свършено, но беше прекалено късно да направя аборт.

Малко преди да се роди детето докторът ми каза, че има опасения, че детето може да има увреждане. Тогава мъжът ми каза, че ако е така ще го оставим и ще пробваме отново. Стреснах се, но намерих това за логично. Та нали ние сме супер яки, не може да имаме дете, което не е перфектно. След като се роди детето се оказа, че има проблем с едното краче и заешка устна. Лекарите казаха, и двата проблема подлежат на оперативно лечение, след което най-вероятно ще проходи нормално, но и дума не можеше да става да стане спортист. В този момент осъзнах, че каквото и да е детето, никога не бих го изоставила. Още не мога да забравя тонът с който бащата на това дете ми каза: “ Тази дефектана стока няма да прекрачи прага на домът ми! ”. Така и стана, той дори не дойде на изписването.

Прибрах се с бебето при родителите си. А родителите му дори били казали че съм родила мъртво дете, за да не се излагат, че имат внуче с недъг.

След няколко операции малкия растеше здраво и щастливо бебче, аз завърших училище, после висше образования (съвсем далеч от спорта), започнах работа в престижна фирма. Продължавах да имам самочувстие, но вече не заради външния си вид (бях качила доста килца след раждането и така и не можах да си върна старата форма), а осъзнавах как напредвам с работа и ставам все по-добра. Промени се коренно начина ми на мислене и отношението ми към хората.

По време на една конференция се запознах с един съвсем обикновен на външен вид мъж, симпатичен, внимателен с чувство за хумор. Излизахме няколко пъти и се оказа, че той има дъщеря на 10 години, която отглежда сам, и аз му казах че имам син на 6 години. И нещата просто се случиха. Той прие синът ми като свое дете и аз почувствах неговата дъщеря така. Бяха минали 2 години от както бяхме заедно, когато дъщеря му ме попита дали бих се съгласила да ми казва “мамо”, защото така ме чувствала. Не мога да ви опиша какво почувствах в този момент. За такова щастие не бях си и мечтала. Малкия вече беже започнал спонтанно да казва татко на мъжа ми. И така вече три години сме едно голямо щастливо семейство.

Съжалявам само, че трябваше по трудния начин да разбера, че лъскавия външен вид не те прави “яката работа”, а трябва да си такъв от вътре и че детето е дар божи а не кукла, която си избираш в магазина и може да захвърлиш на тавана когато ти омръзне.
И сега се плаша от мисълта, че без малко не се отказах от детето си. Не мога да повярвам, че това съм била аз, че съм мислила по този начин.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
Кармата
Кармата
18.06.2016 20:33
Незнам,аз също имам физически недъг,една врачка ми каза че майка ми е наранила човек,и той я е проклел.Децата чистят кармата на родителите.Замисли се в миналото какво си правила,какво бащата е правил.Ако не искаш и внуците ти да страдат.Ти си се изчистила като си преодоляла суетата,ами бащата?
1
0
Дани
Дани
25.04.2016 11:17
Направо сте извадили късмет, че тъпака ви е зарязал. Представяш ли си живота ти какъв щеше да е - никога нямаше да сте достатъчно добри! Много щастие и късмет на цялото семейство!
4
0
Хийхтъйбй
Хийхтъйбй
13.04.2016 07:53
Каква страхотна история, с какъв страхотен край :-) бъдете жива и здрава, Вие и цялото ви семейство!:-)
7
2
сдф
сдф
12.04.2016 21:13
нЯМА по-грозно от човек,грозен отвътре,дори външно красив,това ли е всичко.Много зле е постъпил бащата,но е хубаво ,че всичко се е наредило.
3
0
miglena
miglena
12.04.2016 15:21
Всеки минава по определен път в живота си, който му дава възможност да израстне. То си щастливка - успяла си да надградиш себе си и да разбреш кое е наистина важно и ценно в този живот. Продължавай само напред и нагоре!
4
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: