Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Той не обича да говори - обича ли ме още или какво...

Той не обича да говори - обича ли ме още или какво...

Той не обича да говори - обича ли ме още или какво...
Здравейте. Искам да споделя това, което ме мъчи относно моято половинка. Пет години имаме връзка, но досега не сме живели заедно. Не броя, разбира се, честите гостувания в домовете на единия или другия, преспиванията там или пък общите почивки и морета. Пет години всичко върви добре.

Приятелят ми е много уравновесен, спокоен и усмихнат човек. Проблемът е там, че той не говори много поначало. Не само с мен, а по принцип. Тихичък е. Когато имаме проблем, което се случва рядко, в повечето случаи го разрешаваме спокойно. Но никога не задълбочаваме разговорите. Колкото и да опитвам да го попитам например за мнението му по даден въпрос, той просто отвръща, че не винаги и за всичко било нужно да има мнение.

Типичен мъжкар е, много дисциплиниран и отговорен. Работи тежка и трудоемка работа, но никога не пренася проблемите си оттам във връзката ни. В началото на връзката ни, първите около 2 години, той беше душичка и мило и драго даваше за мен.

Постоянно ми казваше, че ме обича. От около година и нещо го чувам рядко, да не кажа изпросено. Твърди, че не били важни думите, а действията. И наистина - той се грижи за мен, кавалер е, гледа си ме, дето има една дума, но в същото време понякога се сопка без причина, вика рядко, но си е плашещо. И сега скандалите ни не са чести, но ме нараняват.

Упорит е, ако се разсърди, може да мълчи и седмица, докато му мине и никакви молби и сълзи не помагат. Пак от около 2 години ходи на фитнес, направи страхотно тяло, но прекарва почти цялото си свободно време в залата. Не ме пренебрегва, но ако пропусне тренировка започва да се нерви и да вика.

Пред хора хем е добър и мил с мен, понякога демонстрира страхотно отношение, прегръдки, целувки и мили думи, а друг пък ме е овиквал най-безцеремонно и ме е разревавал сред страхотна публика. Никога не признава, когато не е прав. Никога не съм чула извинявай. И така, живеем си ние, но вече и сексът се разреди.

От няколко пъти на седмица стана веднъж на 2 или 3 седмици, но е много страстен, див и качествен. Рядко е, главно, защото работата му е постоянно на път. Няма друга, убедена съм, защото той особено силно иска да живеем заедно, постоянно търси жилища и говори за това. Често, когато стане дума за сватби, ме пита каква и кога ще е нашата, искрено, не с ирония.

Говори ми как иска да съм майка на децата му, че ме желае силно. В същото време обаче трудно прави комплименти. Грубото му отношение на моменти е само пред хора, а когато сме сами, обикновено ме гушка, обгрижва и ми говори така, както навън не съм го чувала. В такива моменти именно ми казва, че ме обичал безумно, не можел без мен, била съм неговата принцеса. . .

Опитвала съм да го проверявам и следя, оказвало се е, че винаги е там, където ми е казал, че ще бъде, никога не съм го хващала в лъжа, а и не е добър лъжец. Казва ми често, че ако иска друга, ще ми каже, няма да стои с мен от съжаление или страх и понеже знам, че е наистина решителен човек, мисля, че го мисли наистина, но нямало такова нещо.

Притеснява ме, че не е от словоохотливите, разговорите за чувства го притесняват. Но е доста любвеобилен понякога. Противоречива личност, зодия Рак. Искам да попитам за вашите мнения и дали според вас той наистина ме обича така, както рядко си признава или нещата са наистина особени?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (11)

Изпрати
ЛОЛИ
ЛОЛИ
31.03.2015 22:49
Това са раците мила моя съпруг е същия не думите а действията са важни
страхотни мъже изключително амбициозни големи домошари като родители перфектни е много хубаво не е на хубаво вадиш им думите с ченгел от устата
0
0
Петър
Петър
14.11.2013 13:14
Зодия рак е това сме ние .много неща са самата истина.е успех мила .
0
0
Слънчицето
Слънчицето
01.11.2013 14:58
Според мен си те обича, доказват го милото отношение, търсенето на съвместен дом и още ред други неща, които си изброила. Живота разбира се не е цветя и рози, ако го издразниш нещо пред приятели много ясно, че ще се изрепчи, все пак е мъж и си има достойнство. Според мен ви трябва разнообразие, съвместен живот, детенце ... Аз съм женена от 3 години и имам син на 2г и 3 м, мъжа ми също не ми казва всеки ден, че ме обича, но не се дразня от факта, ако трябва да съм честна и аз не му го казвам, това обаче съвсем не означава, че не го обичам с цялото си сърце. Секса също не е толкова редовен колкото в началото на връзката ни, но мъжа ми работи от сутрин до вечер, известно време не работеше и секс беше редовен. На мнение съм, че като те грабне живота някой неща се променят, но любовта човек я носи в сърцето си.
1
0
Але
Але
30.10.2013 11:37
Ако си мислиш, че който и да е след 5 години ще ти пише стихове и ще те люби всеки ден и ще ти подарява цветя и ще иска да си говорите с часове под звездите, значи имаш много грешна представа за връзките. Ако си тъсриш някой който само да приказва, този не е човека. Щом още от начало не е бил от много разговорливите сега едва ли след като му кажеш говори повече с мен ще го направи. Или го приеми какъвто е и се примири или минавай на следващия.
1
0
Дооо
Дооо
30.10.2013 11:12
Нещата са особени от гледна точка на това, че не винаги го разбираш и явно имаш нужда от повече разговори и споделяне примерно,а той е друг тип човек. Обаче според мен той наистина те обича и думите му не са лъжа - имам предвид което ти говори, когато сте вкъщи. Но също така не е никак приятно да те злепоставя пред хората и да се държи пред тях кофти с теб или да не ти обръща внимание/макар че това не е постоянното му държание/. Според мен всичко е наред, но е хубаво да му обясниш, че трябва да говорите за някой неща, за да си спокойна и да решавате проблемите си заедно като партньори.
0
0
sam_
sam_
29.10.2013 00:22
не е нужно постоянно да ти казва че те обича и аз съм на мнение по добре докажи отколкото кажи!
щом търси жилище да живеете заедно не трябва да се притесняваш, може да преживява някакъв вътрешен конфликт със себе си.
това според мен е времнна фаза научи си да го разбираш малко повече дори да ти е трудно...
0
0
paro_xystic
paro_xystic
28.10.2013 22:13
Не знам кой как разбира думата мъжкар, но аз я използвам като равносилна на истински мъж в най-положителната му светлина - стабилен, отговорен, смел пред трудностите и тем подобни добри качества.
1
0
MK
MK
28.10.2013 20:23
Мъжкар откога е равносилно на темерут, бе, селяндури?
1
0
paro_xystic
paro_xystic
28.10.2013 19:56
Благодаря за мненията, ценя особено мъжките такива, защото са от страната да другия пол, което е важно за мен.
0
0
Meaningful
Meaningful
28.10.2013 17:03
Точно щях да те попитам дали е Рак или Козирог и прочетох на последния параграф.. За неговата зодия са присъщи супер променливите настроения, аз също съм Рак, но съм момиче. Но по твоите думи наистина и аз съм такава.. просто Раците сме си такива и трябва да се научиш да го търпиш такъв какъвто е
0
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: