Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Как да кажа на баща си и да се прибера у дома

Как да кажа на баща си и да се прибера у дома

Как да кажа на баща си и да се прибера у дома
Здравейте, искам да ви помоля за съвет на 16 съм и с родителите ми не се разбирахме много добре и аз заминах да уча в друг град (при сестра ми). Първата година имах много проблеми (с момичетата в класа) и сега съм самостоятелна форма (само на изпити).

Проблемът е, че искам да се прибера при родителите си и намекнах на майка ми, но тя не е съгласна, защото градът е малак и хората щели да говорят и тн. що се отнася до баща ми не съм говорила все още с него - той е малко по строг и не знам как точно да му кажа. . . Моля някой ако се е сблъсквал с подобни проблеми да ми даде някакъв съвет ! Благодаря предварително
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (15)

Изпрати
лорейн
лорейн
11.07.2014 06:43
Ами ако за родителите чуждото мнение е по-важно от детето им, проблемът е много сериозен! Не знам дали въобще си заслужава да се прибираш при тях?!
19
1
Петя
Петя
06.03.2014 23:17
Представям си как се чувстваш. И моят баща беше доста строг, но когато имах сериозни проблеми той беше човекът, който ме разбираше най-добре и подкрепяше, а не майка ми, с която можех повече да споделям. Затова събери сили, поискай и подкрепата на сестра си отидете при него и кажи какво ти тежи. Сигурна съм, че ще те разбере! Успех!
5
1
Вили
Вили
04.03.2014 11:47
Има грешка има и прошка както казват старите хора.Говори с баща си директно.Ако си сгрешила се извини и го помоли да ти помогне.Е ще трябва да си готова да живееш при по-строг режим от този ,на който си свикнала, но всяка грешка се заплаща по някакъв начин.Не споменаваш причината,поради която си се изнесла, но явно не е толкова важна, колкото ти се е струвало в момента на напускането ти.Надявам се баща ти да не обръща внимание на хорското мнение толкова,колкото майка ти.Успех!
2
0
Елена Пенева
Елена Пенева
23.11.2013 12:15
Мило момиче, истината казана по правилния начин ще е най- правилният ход. Можеш да потърсиш съвет от педагогическия съветник в училището.
1
1
Татко
Татко
19.11.2013 23:12
Едва ли има нещо, което един баща не би простил на своята дъщеря.
3
0
Цветелина
Цветелина
18.11.2013 17:38
върнах се при родителите ми...просто взех автобуса и се прибрах много са щастливи и не ме упрекват много съм щастлива :)
12
1
Wolverine
Wolverine
17.11.2013 20:43
Не обръщаме гръб на семейството, дори то да го направи!
Първо трябва да се бориш за тяхната прошка. Да застанеш пред тях и да покажеш че си голяма.
Преди 5 месеца се скарах с майка ми и избягах в друг град. Бях си обещал да не се върна никога. Но с времето си дадох сметка че така я наранявам. И поправих грешката си. Всичко от теб зависи. Какво би направила за да си върнеш това което си изгубила, и като го върнеш как да го задържиш.
0
1
Дора
Дора
16.11.2013 17:09
Аз като родител мога да ти кажа че никога не бих отказала помощ на някое от децата ми.Не ме интересува какво щял да каже тоя и оня. Родителите трябва да сме опора на децата си особено когато се опитват да намерят своя път в живота. Друг е въпросът че последни научаваме какво става с децата ни. Моя съвет е да говориш открито с тях и да започнеш с думите "Имам нужда от помощ..." и им разкажи всичко какво ти тежи. Няма нищо по-тежко за един родител е да види че детето му страда.
1
0
Петър
Петър
15.11.2013 09:35
Миличка защо се предаваш така защо бягаш от проблемите това не е начина да ги решиш изправи се смело и ги посрещни живота е пред теб и ще имаш много много проблеми потърси вината в себе си не обвинявай другите за тях ;а и сестра ти защо не поискаш съвет или помощ да се справите заедно .има много начини да се справиш без да бягаш бъди смела и запомни че това което иска да ни убие ни прави по силни .желая ти успех мила.
0
0
Христов
Христов
14.11.2013 12:55
Ако ти е истински баща, като му се обадиш и кажеш, че искаш да се върнеш вкъщи при семейството без повече обяснения винаги ще те приеме, но ще остане горчивината, че дъщеря му е изтърсак, която не може да се справи, това е крайна мярка, ако нямаш друг изход. Затова добре обмисли дали не е за теб по-добре да останеш в големия град, където образованието е по-адекватно, а възможностите са повече, каквото предполагам е имала предвид майка ти. Не може ли да смениш класа - едно училище има много класове, явно нямаш проблем само със съучениците, а със всички като цяло - нито с родителите се разбираш, нито с другите деца, явно и на училището като институция не уважаваш, щом са те накарали да минеш на самостоятелно обучение това обикновено заради отсъствия или недопустимо поведение го правят. Избери какво искаш за себе си в бъдеще.
2
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 5
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: