Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Първо бившата, после друга - не издържам вече!

Първо бившата, после друга - не издържам вече!

Първо бившата, после друга - не издържам вече!
Здравейте! Дойде моментът, в който и аз реших да разкажа това, което ме мъчи и да получа съвет.
Запознах се с приятеля ми преди около година и половина. В началото, както при повечето двойки, всичко беше супер. Събрахме се да живеем заедно. И двамата работехме на хубави длъжности. Беше приказка.

През януари тази година разбрах, че съм бременна. Той много искаше това дете. Семейството му също.
Всичко беше ок до май месец тази година, когато разбрах, че той поддържа връзка с бившата си приятелка. Чуват се по телефона често. Аз не се издразних. Всеки има нужда от лично пространство все пак. Проблемът дойде, когато една сутрин не успях да си намеря телефона. Взех неговия, за да звънна на моя номер.

В момента, в който взех телефона му, пристигна смс от бившата му, в който тя му се обясняваше как искала пак да бъдат заедно и т. н. Попитах го какво се случва. Той каза, че тя имала чувства към него, но той-не. Приключихме разговора. Постепенно той стана груб, карахме се за най-малкото, започна да мрънка за дреболии, да обижда и да псува.

Започнаха да идват разпечатките от телефона и 90 процента от фактурите бяха с номера на въпросната девойка. Опитах да говоря с него. Получих уверение, че няма да се повтори. Да ама не. След всяка фактура, всеки път имахме разговори и той все ми обещаваше, че спира. Дойде и моментът, в който родих. Бях толкова заета в началото с детето, че изобщо не се бях сещала за проблемите с него. Караниците, обидите, псувните станаха ежедневие.

Няколко пъти го хващах да ме лъже. Единия път ме излъга, че е на работа. Уж отиде нощна смяна, а се оказа, че го няма на работа. И пак направих компромис.
Детето запълваше повечето ми време. Няколко дни преди да отпразнуваме 40-тия ден на бебето го хванах, че си е извикал приятелка вкъщи, докато аз бях при майка ми с детето. Пак стана скандал. Пак плач и молби от моя страна да престане да се държи като дете. Пак обещания и извинения от негова страна.

Каза, че бил се объркал. Извини се. Нещата се поуталожиха. До миналата седмица.
Започна да го търси друга жена. На въпроса ми какво е това пак, той отговори, че му било скучно. Отново ми обеща, че няма да се повтори и т. н. и т. н.
Не издържам вече. Нито бременността ми мина гладко, нито майчинството. Постоянно живеем в някакъв филм. Постоянно се появява някаква жена. Чувствам се супер унизена от всичко това.

Срина самочувствието ми, а смея да кажа, че преди време бях един самоуверен и приветлив човек.
Много искам детето ми да живее и с двамата си родители, но не знам дали ще издържа да живея по този начин-той да прави простотии, а аз все да прощавам. Започнах да се замислям за раздяла и му дадох срок до Нова година да реши как продължаваме.

Да направя ли още един последен компромис заради детето или е по-добре да си тръгна докато не е станало късно? Как мислите?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (42)

Изпрати
миг
миг
25.12.2013 20:09
бягай бързо защото дедето един ден ще те упрекне като станеш нервна .Повярвай знам го от собствен опит весели празници
6
1
Истина
Истина
28.07.2015 15:57
Много добър коментар на МИГ..на детето си не даваш нито добър пример, нито добър живот ако останеш с баща му...никога няма да ти го прости, ти на себе си също.
1
0
Росица
Росица
25.12.2013 13:30
Този човек не те заслужава и не трябва да му правиш повече компромиси!Остави го сам в живота!Нека бившата му приятелка да му търпи капризите!Желая ти успех!
6
1
калина
калина
24.12.2013 13:57
Тръгни си бързо, и си гледай детенце на спокойствие.
3
0
Таня
Таня
24.12.2013 01:29
И аз ще те посъветвам да си тръгнеш и то бързо. НО натовари го с отговорности. Поискай голяма издръжка и му давай детето всяка събота и неделя. Проблема на доста мъже е, че никога не се научават да бъдат родители.Принуди го.
3
0
Петър
Петър
22.12.2013 09:49
Здравейте и от мен ще бъда най кратък от досегашните ми пости тук Защо винаги се само навивате с това да направя ли компромис заради детето да е и с другият родител пълни глупости истинският родител е този който се грижи за детето който ще го отгледа който ще му даде възможност за изграждане на бъдещето който ще му даде спокойствие и уют той ще е до жената която я обича и до детето за което ще се грижи може да е и биологичният може и да не е но това е истинският родител.е мила ти си направи сама извод кой е той.успех и весели празници на всички.
5
0
Linda
Linda
19.12.2013 08:48
Напусни го не заслужава теб и детето!
4
0
Поли
Поли
18.12.2013 01:54
Няма смисъл да се унижаваш. Покажи, че този път си напълно сериозна, ако трябва си тръгни. Време е той да разбере, че няма да му търпиш капризите. Той като е искал дете да се грижи за него и да се научи да те уважава. Той си прави каквото иска, а ти да му прощаваш. Направо ме е яд на такива мъже и най-прекрасната жена ще им е крива.
2
0
анонимна
анонимна
17.12.2013 18:27
Преди време хванах съпруга си в изневяра и първата ми мисъл беше да си тръгна, но какво щях да постигна, той да си живее живота пък аз да си блъскам главата с две деца.Затова съвета ми е да го оставиш да прави каквото иска, но да си гледа детето както трябва.Не си отивай, на му давай свободата поднесена на тепсия, нека си поеме отговорноста, да а мислил когато е трябвало.А повярвай ми и твоето време ще дойде.Пожелавам ти успех!
0
1
SuElan
SuElan
17.12.2013 16:38
Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. (Нютон) За всеки случай бягството е добра алтернатива, но първо му дай от неговото лекарство! Колкото и абсурдно да звучи, може би точно от това има нужда! И стига си се крила зад това дете! Майчинството е прекрасно чувство, но съм сигурна, че мъжът ти иска не САМО майка за детето си, а и ЖЕНА, която да го вълнува! Бъди интересна!
2
0
теди
теди
16.12.2013 16:01
аз не бих направила повече компромис взимай детето и бягай оправяй си живота промяна няма да има,
2
0

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: