Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Първо бившата, после друга - не издържам вече!

Първо бившата, после друга - не издържам вече!

Първо бившата, после друга - не издържам вече!
Здравейте! Дойде моментът, в който и аз реших да разкажа това, което ме мъчи и да получа съвет.
Запознах се с приятеля ми преди около година и половина. В началото, както при повечето двойки, всичко беше супер. Събрахме се да живеем заедно. И двамата работехме на хубави длъжности. Беше приказка.

През януари тази година разбрах, че съм бременна. Той много искаше това дете. Семейството му също.
Всичко беше ок до май месец тази година, когато разбрах, че той поддържа връзка с бившата си приятелка. Чуват се по телефона често. Аз не се издразних. Всеки има нужда от лично пространство все пак. Проблемът дойде, когато една сутрин не успях да си намеря телефона. Взех неговия, за да звънна на моя номер.

В момента, в който взех телефона му, пристигна смс от бившата му, в който тя му се обясняваше как искала пак да бъдат заедно и т. н. Попитах го какво се случва. Той каза, че тя имала чувства към него, но той-не. Приключихме разговора. Постепенно той стана груб, карахме се за най-малкото, започна да мрънка за дреболии, да обижда и да псува.

Започнаха да идват разпечатките от телефона и 90 процента от фактурите бяха с номера на въпросната девойка. Опитах да говоря с него. Получих уверение, че няма да се повтори. Да ама не. След всяка фактура, всеки път имахме разговори и той все ми обещаваше, че спира. Дойде и моментът, в който родих. Бях толкова заета в началото с детето, че изобщо не се бях сещала за проблемите с него. Караниците, обидите, псувните станаха ежедневие.

Няколко пъти го хващах да ме лъже. Единия път ме излъга, че е на работа. Уж отиде нощна смяна, а се оказа, че го няма на работа. И пак направих компромис.
Детето запълваше повечето ми време. Няколко дни преди да отпразнуваме 40-тия ден на бебето го хванах, че си е извикал приятелка вкъщи, докато аз бях при майка ми с детето. Пак стана скандал. Пак плач и молби от моя страна да престане да се държи като дете. Пак обещания и извинения от негова страна.

Каза, че бил се объркал. Извини се. Нещата се поуталожиха. До миналата седмица.
Започна да го търси друга жена. На въпроса ми какво е това пак, той отговори, че му било скучно. Отново ми обеща, че няма да се повтори и т. н. и т. н.
Не издържам вече. Нито бременността ми мина гладко, нито майчинството. Постоянно живеем в някакъв филм. Постоянно се появява някаква жена. Чувствам се супер унизена от всичко това.

Срина самочувствието ми, а смея да кажа, че преди време бях един самоуверен и приветлив човек.
Много искам детето ми да живее и с двамата си родители, но не знам дали ще издържа да живея по този начин-той да прави простотии, а аз все да прощавам. Започнах да се замислям за раздяла и му дадох срок до Нова година да реши как продължаваме.

Да направя ли още един последен компромис заради детето или е по-добре да си тръгна докато не е станало късно? Как мислите?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (42)

Изпрати
Натали
Натали
02.12.2013 18:04
Ако нещата са наистина така, както ги описваш, НЕ се унижавай повече!Още повече че тези негативни емоции най-силно ще рефлектират на крехката детска психика, а не е нужно!Безплатни обеди няма и всеки рано или късно си плаща за удоволствията.
6
0
гого
гого
02.12.2013 17:51
Ако си мислиш че като го зарежеш ще ти е по добре, направи го! Явно той не се вълнува от това, че имате дете и те е зарязал да си гледаш, а той си пое**ва на воля! Ако държи на теб и детето няма да го прави, но явно не! Нова година нов късмет ще си намериш по добър, има го някъде около теб! Успех!!!
4
0
kiki
kiki
02.12.2013 17:00
направо си взимай чукалата и живота ти едва сега започва!
3
0
Стефания
Стефания
02.12.2013 16:33
Ех, ти сама си го причиняваш. Какво искаш да чуеш от нас - ЗАРЕЖИ ГО ли? По-добре ли ще се почувстваш. Ако мислиш, че така ще ти дойде повече смелост - и аз ти го казвам ... Зарежи го .... Нямаш време да си губиш времето!
2
0
kenobi
kenobi
02.12.2013 16:13
Не никакъв компромис повече от твоя страна.Това ще навреди повече отколкото да помогне,няма смисъл...просто няма смисъл.Така не помагаш на самата себе си.Каквото си могла си направила и вече трябва да ти е пределно ясно,че няма да се променят нещата.За това те съветвам да си вземеш живота в твоите ръце и да го оставиш да се троши главата сам.Той просто не заслужава твоите жестове и компромиси.Все пак ти самата си знаеш как ще е най добре да постъпиш.
4
0
zahari
zahari
02.12.2013 16:01
Стой си с него и се радвай че не пие... К*рвите са до време всичко друго е до гроб
0
4
веси
веси
02.12.2013 10:37
Чудя се как може да каже , че му е скучно при положение, че има новородено детенце в къщи.Това не е никакъв баща за детето ти и спътник в живота ти.Разкарай го докато е време.Не се измъчвай.
1
0
натали
натали
02.12.2013 09:43
махни се нищо няма да се промени
2
0
майк
майк
01.12.2013 23:27
Бягай докато си все още млада,детето ти може и с друг баща да порасне.Човека до теб няма да се промени и ще ти съсипе и здравето и нервите.
9
0
валентина
валентина
01.12.2013 16:11
и детето няма да помогне минала сьм по този път.Този който е свикнал с този начин на живот ще си бъде до крьй така.
2
1

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: