Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Как да съм по-бърза в бягането

Как да съм по-бърза в бягането

Как да съм по-бърза в бягането
Здравейте! Момиче съм, на 14 години, 50 кг и съм висока 1. 58. Може ли да ми кажете какво да правя, за да съм по-бърза в бягането. Защото наистина съм доста бавна и всички ми се подиграват.

Всички са по-бързи от мен само аз най-отзад. Нормативите са май месец и като цяло съм зле по физическо. Забравих да кажа, че съм доста срамежлива и когато бягам ме е срам за това и не бягам често.

Момчето, което харесвам е от моя клас и той ми се подсмихва и супер много ме е срам особено от него. Благодаря на тези, които ще ми дадат някакви съвети.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
Danie
Danie
07.05.2014 11:18
И още един съвет от мен - освен тренировките.Когато тичаш размахвай силно ръцете си в реда ляв крак- дясна ръка и обратното и винаги тръгвай да тичаш първо с левият крак , защото десният дава по силен оттласък напред (това важи за правилото ако си десничар и ако десният крак ти е по-силен или обратното , ако пък усещаш левият си крак по-силен важи обратният ред).Прави го така че сякаш да загребваш въздуха около теб (така със замаха на ръцете си плувеца загребва водата за да се придвижи напред).Това се случва и когато тича човек - със силният замах на ръцете си се придвижва по-бързо напред.Първо го пробвай някъде сама - в парка , на улицата,за да се увериш в думите ми и после го оттренитай, за да да свикнеш с движенията и да са ти от полза когато ти се наложи да тичаш за норматив .
1
1
Ивана
Ивана
07.05.2014 14:15
Благодаря
0
0
Kin
Kin
12.04.2014 06:38
Може и стероиди.
0
1
Krasen Kostadinov
Krasen Kostadinov
12.03.2014 09:29
Няма от какво да се срамуваш като бягаш,започни да бягаш в парка ако имате такъв в града и ще свикнеш,няма нищо страшно успех.
2
0
Дари
Дари
11.03.2014 00:42
Предполагам,че ства дума за часовете по спорт.Изпитват ви повече на спринтове.При спринта най-важен е старта.Тичай(засили се) на пръсти, недей да ползваш цяло стъпало.Докато тичаш не си извивай раменете на ляво и дясно,а дръж тялото изправено,защото се губи от инерцията.За по-голяма издържливост,щом те е срам в училище изкачвай стълбището на блока до последният етаж(ако си в блок).Ако живееш в къща тичай около нея и прави упражнения за стягане на мускулите.Няма нищо срамно в спорта!!!!!!!!!!!!!!!!!! И на мен ми се смееха преди,че на спинтовете и късите разстояния съм бавна,затова се захванах с дългите!Не бях бърза ,но издържлива, пък и бягането може да не е твоят спорт ;)Не се отчайвай,но се бори :)
5
0
Красимир
Красимир
10.03.2014 19:18
Както вече споменаха по долу с тренировки!

И все пак има някои съвети които като любител на маратоните мога да ти дам. Те не са точно съвети, а по скоро списък с неща които хората най-често грешат при бягането.

едно от най-важните неща - обувките. Плоски подметки, всякакви шантавении и изгъзици просто ги забрави. Обувката ти трябва да има висока подметка и да е мека при стъпване (е не като памук разбира се). На мен лично най ми допадат сериите за бягане на Рейбок, но марката не е от особено значени всички имат добри маратонки. Просто ако искаш с тях да бягаш избери ги от щанда за бягане, а не от щанда за гъзареене.

Това което те притеснява от момчето ти (предполагам) най-вероятно са друскащите се цици. Не се притеснявай прекалено. Има спортни сутиени те изглеждат по скоро като много плътна тениска или боди отколкото като сутиен. Вземи си един и без значение колко си надарена всичко ще си стои на мястото ако щеш и салта да правиш.

Дишането е най-важното нещо в бягането, особено на дълги дистанции. Но и при късите играе невероятна роля. Трябва да нагодиш дишането към бягането ... но това става с прекалено много опит и тренировки. Това което ще ти препоръчам е ЗАГРЯВАЙ! Направи една обиколка на стадиона бавничко, ако трябва дори на моменти с вървене.

Мой личен съвет специално за тренировките (освен да са колкото може повече) е никога не слушай музика докато бягаш. Ритъма на музиката обърква ритъма на тялото ти. Вместо това вслушай се в тялото си, след първите 5-10 минути бягане би трябвало без проблем да усещаш пулса си и ритъма на сърцето си. С времето ще започнеш да усещаш къде е мястото на дишането в този ритъм, с каква скорост да вдишаш , как да издишаш, къде е мястото на крачките в цялата тази история...

Не ми обръщай внимание, аз си обичам бягането на дълги дистанции ...

Спортовете са най лесният път към себепознаването. Сигурен съм че дори и не предполагаш на какво си способна!

Уверявам те повече е отколкото си мислиш!

... но уви всичко става с много труд!
4
0
Anna Stoyanova
Anna Stoyanova
10.03.2014 18:26
Тренирай. След училище ходи да тичаш в парка. За да влезеш във форма трябва време и упорити тренировки. Това е и здравословно.
2
0
д
д
10.03.2014 16:54
мисли си за нещо хубаво, приятно ...въобще нещо различно от това че някои те гледал, подсмихвал и т.н.
2
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: