ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Отслабва ли се с хранене през 2 часа?

Отслабва ли се с хранене през 2 часа?

Отслабва ли се с хранене през 2 часа?
Мускулен електростимулатор за цяло тяло с 6 програми-12%
Препоръчано за теб:
Мускулен електростимулатор за цяло тяло с 6 програми
24.00 лв.
21.00 лв.
Виж ››

Напоследък здравословното хранене и спазването на диетични режими тенденциозно се превръщат в популярно явление сред все повече хора.

Причината е, че здравословното хранене се популяризира активно като белег за висша грижа към физическото и емоционалното здраве. Интересна особеност в света на диетичните режими е, че се преоткриват все по-нови начини за отслабване, които не са пряко ангажирани с вида или количеството приемана храна.

В последните години нараства значението на времевия диапазон на хранене. Според редица проучвания в сферата на храненето, периодът между храненията и интервалите на гладуване са не по-малко значими фактори от вида консумирана храна.

Пример за такъв вид хранителен режим е интервалното хранене през 2 часа. Какво представлява то и дава ли резултат в отслабването?

Отслабва ли се с хранене през 2 часа?

Преобладава схващането, че по време на диетичен режим е добре да бъдат ограничени храненията в рамките на 2-3 пъти в деня.

Паралелно с това, се смята, че през храненията е оптимално да се приема минимално количество храна. Несъмнено такъв режим ще доведе до драстично сваляне на теглото, но ще затрудни процеса след приключване на диетата, както и ще доведе до вредни здравословни последици.

Диета

Вместо това, по-добрият режим на хранене по време на диетата е около 5-6 пъти хранене в рамките на деня, разделени между диапазон от 2 часа. Това, което се цели, е да не се причинява драстична промяна за организма по отношение на приеманата храна. При този режим количеството храна не се променя, но се променя големината на приетите порции във всяко хранене.

Това означава, че на 6 пъти хранене може да се подели нормалното количество храна за деня и да се раздели на 6 малки порции. От една страна, организмът не се ощетява чрез гладуване, нито пък елиминира от менюто си обичайните приемани продукти.

От друга страна, тялото привиква към този режим на хранене и метаболитните процеси се забързват. В резултат, консумираното количество храна се възприема и обработва много бързо. Така на всеки 2 часа хранене организмът се зарежда с храна и енергия, без да се пренасища или да натрупва излишни мазнини.

Още по-видимо ще е отслабването, ако хапвате диетични блюда и се движите активно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest