ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»Бързото трупане на мускули води до смърт

Бързото трупане на мускули води до смърт

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1502
Бързото трупане на мускули води до смърт
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

На вниманието на фитнес маниаците! Любимото занимание часове наред в залата с щанги може да ви докара преждевременна смърт. Това не е измислица, преувеличено изказване, а факт, базиран на последните най-нови проучвания в областта.

Последните разработки на британски експерти отчитат тревожни данни за многото мъже, а дори и жени, които се впускат в бясно трупане на телесно тегло с цел последващо образуване на мускулна маса.

Тенденцията на фитнес маниаците, която засяга най-вече младежите, е известна още като обратна анорексия. Редица британски учени достигнаха до извода, че бързото трупане на килограми може да доведе до преждевременна смърт.

В продължение на 3 години британският експерт Пол Ръсел от "Болтънския университет" наблюдавал над 200 млади ръгбисти. С отминаването на всеки следващ месец те трупали все повече и повече килограми.

Така наречената обратна анорексия всъщност е мускулна дисморфия. Това е състояние, при което човек е обзет от манията да качва по десетки килограми, защото желае сляпо да направи повече мускули.

Бързото трупане на мускули води до смърт

Вманиачаването по външния вид засяга с повечето случаи млади мъже, които се виждат като кльощави. В действителност повечето от тях имат нормален външен вид - имат нормален ръст, тегло и мускулна маса.

Тревожната статистика отчита, че все повече представители на силния пол се самозабравят в желанието си да заякнат и стават жертва на това сравнително ново състояние.

Учените са категорични, че мускулната дисморфия може да доведе до психически и телесни увреждания. Крайният резултат може да е депресия, сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност и обезводняване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гост
Гост
04.01.2016 21:28
Да не би да сте видели някой да е пукнал докато е тренирал? Напоследък все по глупави и по глупави статии се публикуват. Хората не са глупави и знаят как да тренират. Не си мислете че ще им вземете умението да разсъждават и да взимат решения кое е най добро за тях самите. Защото нещата отиват натам. Всеки тръгнал да казва кое е добре и кое не за здравето. Тренировките и спорта са хубаво нещо, а при маниаците във всички сфери винаги съществува риск. Изключително глупава и безполезна статия целяща манипулация.
0
0