ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Да свалим бързо дупето

Да свалим бързо дупето

отслабване
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Безспорно най-забелязваната част от женското тяло е дупето. Дамите държат много на това как изглежда то и изобщо как изглежда цялото им тяло – всичко трябва да е с апетитна форма и да прави добро впечатление на противоположния пол.

За да поддържате в една добра форма дупето си, е желателно да го тренирате. Не е необходимо тренировките да са всеки ден – достатъчни са упражнения два пъти в седмицата.

Хубавите неща изискват много усилия и се случват по-бавно от желаното, но ако сте упорити и постоянни, ще стегнете седалищния мускул и ще привлечете погледите върху себе си.

Със стягането на дупето ще свалите килограми и от бедрата, а също и ще ги стегнете. За да бъде пълен ефектът, е добре освен да практикувате упражненията, да спазвате и режим на хранене. Достатъчно е да не се храните твърде много – знаете, че е добре да ставате от масата леко гладни.

Упражнения

Освен това забравете за ядки, пържено, сладко или поне намалете количеството на изброените храни. Не яжте пържена храна всеки ден. Пийте много течности – вода, чай, сокове, фрешове.

Подходящи упражнения за дупе – стягайте седалищните си мускули, когато имате тази възможност. Просто ги стягате за няколко секунди и след това отпускате. Можете да го правите, докато сте в къщи или зад бюрото на работа.

Друг вид упражнение за дупе – легнете по гръб, сложете ръцете си да лежат до тялото в спокойно положение, краката ви да бъдат „на колибка” - повдигнете таза и стягайте дупето, задръжте известно време в това положение, след което отпуснете седалищния мускул, повторете отново няколко пъти.

Много подходящо упражнение за дупе е и клякането. То също много ще помогне за стягането и на бедрата.

Застанете на колене и длани, бавно започвайте да изтегляте крака си назад и нагоре, целта е да го изпънете. Пръстите на краката трябва да са нагоре. След това направете същото с другия крак и повторете отново.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
49
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Меги
Меги
10.01.2016 12:50
При мен има ефект. Вярно, че не става бързо. Трябва да си по-упорит.
1
0
Никита Г. Маринов
Никита Г. Маринов
11.04.2014 03:38
Пълни глупости! Тези упражнения не струват! Мили дами, ако искате да постигнете желан ефект, не е достатъчно просто да стягате седалищните мускули, това не е тренировка, дори не става и за загряване! Ако искате да имате желаното тяло, просто вървете в залата и там инструкторите ще ви покажат най-разнообразни упражнения, едно от които са клековете с тежести, то е базово упражнение и отлично тренира краката и дупето!
13
1
гошУ. ГОШУУ
гошУ. ГОШУУ
08.10.2013 01:50
Първо:- Не пийте фрешове! Този/тази който/която е написал/а статията е невеж/а.
Второ:- Всички жени знаят какво е диета, и всички постигат резултат- леко виснали дупета. Без клекове с тежест в зала - не става хубаво дупе.. и да стане, то е твърдо и неестествено! За едно имат право - храна леко! + малко тренировки = доволна, стегната, идилана фигура.
17
2
Plami
Plami
22.06.2013 06:59
Легнете по корем и сложете ръце на тила си. След това се изпънете доколкото можете назад - един вид обратна преса. Успех :)
6
6
Цена
Цена
18.06.2013 13:20
Чудесни съвети!!!
5
2