Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Прости упражнения за красиво и стегнато лице

Прости упражнения за красиво и стегнато лице

Упражнения за лице

Младото лице се разпознава по някои белези като: добре оформени скули, очертана красиво линия на брадичката, липса на бръчки около носа. Времето обаче оставя своя отпечатък върху всяко лице - започва с отпускане на мускулите, отслабване и провисване на кожата на бузите, поява на двойна брадичка. Лицето не се кръвоснабдява добре и това рефлектира върху цялостната визия на кожата.

Умореният вид на лицето е белег на по-късната възраст, но първите симптоми се появяват около двадесет и петата година. Това е факт, който може да бъде избегнат, тъй като лицевите мускули, както всички други, подлежат на трениране. Това може да удължи времето, през което лицето изглежда младо и свежо. Съществува комплекс от прости упражнения за красиво и стегнато лице, който премахва бръчките и забавя повторната им поява.

Лека тренировка за челото

Поставят се пръстите на ръце върху челото. Безименният пръст на всяка ръка се поставя върху веждата. Натиска се и заедно с това се издърпва кожата нагоре. Прилича на вдигането на вежди, когато сме учудени. Повтаря се няколко пъти.

Да се погрижим за очите

Очите се отварят колкото може по-широко и се гледа съсредоточено напред. Следва отпускане. Повторението е многократно.

Раздвижване на бузите

Положението е като при усмивка, а на двата ъгъла на устните се слага по едно пръстче. Следва напрягане на мускулите на устата и на бузите. Редува се с отпускане.

Упражнение за устата

Упражнения за лице

За красиво и стегнато лице, опитайте следното: За да не се отпускат ъгълчетата на устата надолу, трябва да се погрижим и за устните си. Упражнението е съвсем лесно, представлява захапване на устата между зъбите, при което ъглите на устните се стягат. Няколко секунди се задържа и се редува с отпускане. С това движение можете да възпрете появата на бръчки около устата.

Срещу появата на двойна гуша

Опитайте още един трик за красиво и стегнато лице. Ръката, свита в юмрук, се поставя под брадата и се упражнява натиск с отворена уста върху ръката, като стремежът е да се преодолее съпротивата на ръката. Повтаря се произволен брой пъти.

За ясен лицев контур

С широко отворена уста се изнася напред долната челюст. Трябва да се напрегнат шийните и челюстните мускули. Повтаря се няколкократно за красиво и стегнато лице.

Грижа за околоочната зона

Най-често около очите се появяват бръчки пачи крак. Това също може да се забави с грижи за околоочния контур. Просто правете упражнения за лице с мигане около половин минута в бързо темпо, като на всеки 10 секунди следва почивка, по време на която се потупва леко по клепача.

Необходимо е постоянство, за да имат видим ефект тези упражнения за красиво и стегнато лице. Но бъдете сигурни, че ако сте редовни и стриктни, ще избегнете преждевременно остаряване и ще се радвате по-дълго на еластична кожа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest