Сутрешните навици, които ви карат да изглеждате 10 години по-възрастни

Вредни сутрешни навици

С днешната мания всеки да изглежда по-млад, хората полагат неимоверни усилия, за да постигнат тази цел. Има обаче някои сутрешни навици, за които не подозирате, че могат да ви накарат да изглеждате с 10 години по-стари, каквито и опити да правите за подмладяване след това.

Неусетно се състаряваме например, когато прекаляваме с миенето на лицето си сутрин. След нощния сън кожата трябва да се събуди качествено, за да не се лиши от естествените си масла, чрез използването на различните почистващи препарати, които прилагаме.

Освен изсушаването поради сух въздух през зимата производството на масло в кожата ви намалява и с напредването на възрастта. Резултатът? По-видими бръчки и пори. Експертите препоръчват да мием лицето си вечер преди сън, а сутрин да ползваме само хладка вода, за да се освежим.

Дехидратираната кожа ви кара да изглеждате по-възрастни

Всички знаят за вредата от слънчевите ултравиолетови лъчи. Опасност за кожата обаче създават и различните замърсители във въздуха. Околна среда става все по-замърсена. Кожата е изложена на свободни радикали, които според изследванията причиняват преждевременно стареене.

Използвайте антиоксидантен серум сутрин, преди да нанесете овлажнител. Потърсете формули с витамини С, Е, ферулова киселина, зелен чай или ликопен. Всички та са ефективни антиоксиданти и помагат да се предпазите от опасните елементи и да запазите за по-дълго младежкия си вид.

Неочаквано, но е истина, че за по-стария външен вид може да допринесе и прекаляването с кафе, особено ако пропускате да пиете вода. Тонизиращата напитка е диуретик и води до обезводняване, което застарява кожата. Точно и затова пийте възможно повече вода, когато се нуждаете от второ кафе. Старайте се да изпиете по три чаши вода с всяко кафе, което консумирате през деня.

Сутрешни навици: С всяко кафе пийте по 3 чаши вода

Пропускането на сутрешната тренировка също може да ви придаде по-състарен външен вид. Упражненията увеличават микроциркулацията в лицето ви, което спомага за подобряване на овлажняването на кожата. Хората обикновено изглеждат по-млади, след като са тренирали. А и проучванията показват, че редовните упражнения спомагат за по-голямата издръжливост на клетките и съответно за предотвратяване на застаряването.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати