Малки женски тайни, които ще те направят ослепителна през лятото

Малки женски тайни, които ще те направят ослепителна през лятото

Всеки сезон има своите тайни. През зимата хидратираме кожата си особено усърдно, защото студените месеци я изсушават. През преходните сезони се грижим за косата си, защото тогава при повечето жени настъпва сезонен косопад. През пролетта започваме да подготвяме тялото си за идващото лято. Важно е да сме красиви цяла година.

Лятото обаче е сезонът, в който жените стават особено суетни. И с право – топлото време е прекрасно, но то може да създаде неочаквани трудности в грижата за външния вид.

Ако държите да изглеждате перфектно винаги и във високите градуси на термометрите виждате не емоция, а трудности – ето женските тайни, които ни правят по-красиви през лятото.

Малки женски тайни, които ще те направят ослепителна през лятото

Топлите месеци могат да са истинско предизвикателство за кожата ни – за да е красива, трябва да я поддържаме, а за да е здрава - да я предпазваме. Обичайно, както другите месеци в годината, носим грим. За порите ни това е тежък период – затова тенденцията е през лятото кожните проблеми да се влошават. Лицето ни се замърсява и това е причина за омазняване, пъпки и черни точки.

Как да се предпазите – почиствайте кожата си двойно. Това означава да използвате два продукта – първият да е на основа, която разтваря мазнини, а вторият – такъв, който почиства в дълбочина. Обикновено като първа стъпка се използват двуфазни дегримьори или мицеларна вода, а като втора – измиващи гелове или кремове за под душа. Дори и да обичате да премахвате натрупаното през деня само с тампон тоалетно мляко, забравете за този навик през летните месеци.

Друга важна стъпка – променете начина, по който се гримирате. При правилните грижи обикновено кожата през лятото е по-красива, отколкото през другите сезони. Това означава, че тежките фон-дьо-тени не просто са излишни, а могат да са дори вредни и тежки за лицето ви. Изберете BB крем или CC с матиращ ефект. Така тенът ни ще е равен, а кожата – здрава.

Малки женски тайни, които ще те направят ослепителна през лятото

Макар и кожата през лятото да изглежда по-мазна, не бива да пропускате хидратацията. Погрижете се да ексфолирате цялото си тяло поне веднъж седмично – по този начин премахвате мъртвите клетки, натрупали се в следствие на слънцето. И още – поддържате кожата си красива и сияйна, а тенът ви ще се задържи по-дълго през годината.

Пазете косата си! Да, зимата я изсушава, но лятото може да е още по-пагубен сезон за гривата ви. Опитайте със серии, които са специално разработени за топлите сезони – обикновено те съдържат филтри, които предпазват от ултравиолетовите лъчи. Създадени са и специално, за да отмиват морската вода от косата ви – често тя е по-упорита, отколкото изглежда.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати