Как да освежим уморените очи?

Как да освежим уморените очи?

Когато сте изморена или болна, очите са първите, които издават вашето неразположение. Все пак не бива да се примирявате с торбичките под очите и изморения поглед. Използвайте следните трикове, за да освежите и изсветлите очите и да си придайте ведър и отпочинал вид.

1. Оттървете се от „подпухналите“ очи. Задължително дръжте по една краставица в хладилника си. Използвайте я в подобни моменти. Отрежете тънки филийки от зеленчука и ги поставете на очите си за 10 - тина минути. Това ще премахне всички торбички под очите ви.

2. Прикрийте тъмните кръгове под очите. Оказва се, че много хора имат такива, а единственият начин да се оттървем от тях е като ги прикрием. Нанесете коректор в зоната под очите, след като вече сте изполвали какъвто и да е фон дьо тен, подходящ за кожата ви, разбира се. След което коригирайте линията на коректора и фон дьо тена с лека пудра.

Как да освежим уморените очи?

3. Извийте миглите. Това ще позволи незабавното „отваряне“ на очите и погледа ви. Извийте ги, преди да си сложите спирала. Бъдете внимателни, защото миглите ви са много нежни и деликатни и могат лесно да се накъсат или паднат.

4. Използвайте бяла очна линия. Това ще изсветли очите и ще ви придаде по-енергичен вид. Нанесете бялата очна линия отново преди да използвате спиралата. Необходима е тънка и едва доловима линия от белия цвят, не прекалявайте с количеството. Ако чувствате, че очната линия е твърде забележима, използвайте по-кремава или дори сребристта очна линия или молив.

5. Сложете слой спирала. Това допълнително би освежило вида на очите ви, защото придава на миглите цвят и обем. Черната спирала дава по-смела и драматична визия, в сравнение с кафявата или черно-кафявата например.

Не забравяйте, че най-ефективният начин да се справите с изморените очи е да се наспите хубаво.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати