Чешки СПА център лекува с бирени вани

Бирено СПА

В чешката столица Прага СПА център въведе бирата сред лечебните си процедури. Клиентите на СПА центъра ще могат да си взимат бирени вани и да пият бира на корем.

От СПА центъра твърдят, че къпането в бира е познато още от Средновековието, тъй като кехлибарената течност има многобройно полезни качества.

Бирените вани са с постоянна температура от 37 градуса по Целзий, а мехурчетата, които те образуват, помагат за разпространението на полезните съставки.

При ваните са използвани само естествени съставки от вареното на бира, като в това число се включват ечемик, хмел и мая. Тези съставки освобождават витамини, въглехидрати и протеини, които са полезни за тялото, твърдят от СПА центъра.

По време на 30-минутната процедура посетителите ще могат да пият от домашно приготвената бира Bernard. Желаещите могат да си наливат от пенливата течност от кран, поставен удобно над ваните.

Бира

Услугата струва 80 евро на човек и посетителите могат да си сипват толкова бира, колкото могат да изпият за 30-минутната сесия.

Бирата, сервирана тук, се произвежда по традиционна техника от най-добрите сортове чешки хмел – твърдят от чешкия СПА център.

След приключване на лечебната процедура всеки посетител ще получи като сувенир бутилка Bernard за из път. От СПА центъра предлагат, както индивидуални процедури, така и такива за двойки.

Ваните с бира са много популярни в Германия, Австрия и Испания. Бирата е смятана за една от най-здравословни напитки, но производители казват, че ароматът ѝ е също толкова полезен.

Ароматът на хмел има отпускащо и рекласиращо действие. За бирената мая се казва подобрява кръвообращението, понеже е богата на витамини от група В. Освен това бирата може да е силен ексфолиант за кожата, като я прави мека и гладка.

Ефектът от бирата е наистина бърз и след около 20-30 минути се забелязва ефектът от нея. Подобна вана лесно може да бъде направена в домашни условия, а ако не ви се плува в пенливата течност, можете да се възползвате от здравословните ѝ ползи по най-простия начин – като изпиете 1 чаша.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати