ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Качествен сън за отслабване – колко часа?

Качествен сън за отслабване – колко часа?

ХрисиХриси
Новак
3149
Сън и отслабване
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1-20%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
48.00 лв.
Виж ››

Разбира се, че няма строго регламентиран начин за отслабване. Съществуват доказани начини, по които може да се почувстваме по-добре и да се отървем от килограмите. Те действат различно при всяка индивидуална личност и обикновено се изразяват в много движение, спорт, правилно хранене и качествен сън. Последният елемент често бива пренебрегван и точно по тази причина днес се спираме на него.

Сънят е важен не само за правилното функциониране на организма, но и може да ни помогне да отслабнем.

Първо, нека определим защо сънят е толкова важен за организма. Освен че дава заслужена почивка на мозъка и тялото, докато спите, умът разкрива аспекти от вашата същност. Мозъкът никога не спи, просто забавя оборотите си, фокусирайки се над съзнанието. Сънят насърчава креативното мислене.

Неслучайно хората казват, че ако се колебаеш, или не знаеш как да се справиш с даден проблем, преспи една нощ. Утрото е по-мъдро от вечерта и не само заради доброто звучене на поговорката, а защото сънят помага на мозъка да анализира по-добре информацията, да я запомня, да борави с нея, да открие нови пътища за решение на ситуацията, в която сте попаднали.

От чисто физическа гледна точка, качественият сън предпазва сърцето от проблеми, предотвратява високо кръвно и щади бъбреците от заболявания.

Отслабване

Що се отнася до свалянето на килограми, тук ролята на качествения сън се крие в баланса между хормоните и в частност в хармонизирането на тези, които отговарят за контрола над глада и ситостта.

Ако не си набавяте достатъчно сън, нивото на хормона, контролиращ глада, се покачва и това предизвиква организма да сигнализира за чувство на глад.

Най-оптималният вариант за пълноценен сън, с който организмът ще се чувства добре, а килограмите ще се топят, е между 7 и 9 часа. Когато си ги набавяте, ще се чувствате бодри и свежи през деня, ще имате необходимата енергия, която да не позволява на умората да се настани в съзнанието ви и ще намалите усещането за глад.

Разбира се, правилният хранителен режим също е от значение за грижите, които ще полагате за фигурата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати