ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Няколко начина мигновено да повишите тонуса

Няколко начина мигновено да повишите тонуса

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1518
Грейпфрут

Имате нужда от мигновено увеличаване на притока на енергия? Ето седем лесни начина, които ще повишат тонуса и производителността ви за нула време.

1. Осигурете аромат на цитруси.

Миризмата на портокали, лимони и грейпфрут има доказани свойства, що се отнася до снабдяването с енергия за организма. Можете да освежите работното си място или помещението, където прекарвате най-много време, като поставите сочно парче от любимия ви цитрус в чаша с вода.

Козметиката с аромат на портокали, лимони и грейпфрут също повдига тонуса. Те са най-подходящи за сутрешния душ. Друго изпитано средство за освежаване е аромата на бергамот. Средата на деня е идеалното време, в което можете да поднесете под носа си тампон, напоен с есенция от бергаментово масло. Тази инхалация със сигурност ще вдигне настроението и работоспособността ви.

2. Масажирайте скалпа

Дори и да не ви се вярва, сресването е един от най-ефективните начини да се стимулират мозъчните функции. Не е задължително то да става с гребен. Препоръчително е, когато се почувствате изморени или отпаднали, да прокарате пръсти по скалпа. По този начин се освобождава голяма част от натрупаното напрежение. Този метод се използва и в йогата.

Пълно Коремче

3. Дълбоко дишане

Дълбокото поемане на въздух помага на тялото да разгражда по-лесно токсините, което от своя страна повишава енергията. Всяка сутрин отделете две допълнителни минути в леглото, по време на които се фокусирайте върху дълбокото поемане и задържане за няколко секунди на вдишвания въздух.

4. Правете добри дела

Установено е, че когато хората вършат нещо, с което да помогнат да други, притока на енергия се повишава осезаемо.

Тичане

5. Смучете ментови бонбони

Ароматът на мента и ментовите бонбони стимулира т.нар. „троен нерв”, който от своя страна стимулира част от мозъка, отговорна за това тялото и духът ви да се чувстват освежени и възбудени.

6. Правете сутрешни упражнения

Учени са установили, че спортуването сутрин или преди обяд благоприятства за по-продуктивен ден. Това обаче не означава, че всяка сутрин трябва да прекарате 45 минути на пътеката с равномерно темпо. Специалисти са установили, че само 30 минути бягане са достатъчни за поддържане на перфектна линия и тонус. Условието е да не поддържате еднаква скорост, а да редувате по-интензивно тичане с ходене.

7. Погрижете се за ръцете си

Стимулирането на дланите чрез масажи или по други начини също повишават тонуса. Пробвайте по време на работа да прокарвате по дланите си твърда топка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest