ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Гимнастика в леглото за мързеливци

Гимнастика в леглото за мързеливци

Жана Г.Жана Г.
Новак
554243
трудно събуждане сутрин
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Събуждането е процес, който за повечето хора е неприятен. Алармата на телефона или будилникът направо изтръгват спящия от съня и така денят започва със стрес.

Докато се опитвате да се разсъните, вие ставате и едва-едва стигате до банята. Ако сутрешната гимнастика и джогинг са нещо непосилно за вас, тъй като сутрин се чувствате като пребити, за вас е подходяща гимнастиката в леглото.

Тя ще ви помогне да се разсъните и ще освежи тялото ви. Всички упражнения се изпълняват веднага, след като се събудите, но без да ставате от леглото.

След като се събудите, направете следното упражнение – поемете си дълбоко въздух, докато сте по гръб. Протегнете ръце над главата си и ги изпънете.

Повторете пет пъти, като при всяко вдишване напрягайте мускулите на корема си. Мислете за нещо хубаво, за да заредите с положителна енергия деня си.

По време на следващото упражнение продължавайте да сте по гръб. Опрете ръцете си на стената или на таблата на леглото и повдигайте много бавно сгънатите си крака така, че коленете да се приближават възможно най-близо до брадичката ви.

Усилията не са чак толкова големи, затова пък това е идеална възможност да подобрите състоянието на коремните си мускули. Направете две серии по десет повторения. След това упражнение със сигурност ще се разсъните.

късно ставане

Третото упражнение е за крака. Докато лежите по гръб, изпънете краката си и ги движете нагоре-надолу като ножица. Направете три серии по десет повторения.

Движенията трябва да бъдат интензивни, а краката ви трябва да достигат до възможно най-високата точка. След като приключите това упражнение, помислете и за своите очи. Те също имат нужда да бъдат събудени ефективно.

Гледайте тавана и въртете очите си десет пъти по посока на часовниковата стрелка и десет пъти в обратната посока. Повторете упражнението, но движете очите си надолу и нагоре.

След това няколко пъти премигнете силно, а след това стиснете очи. Ако това не унищожи торбичките под очите ви, запарете две пакетчета черен чай и докато са топли, но не горещи, ги сложете върху клепачите си. След този компрес сложете върху клепачите си кубчета лед.

Гимнастиката в леглото няма да ви отнеме повече от десетина минути, но ще ви помогне да се събудите като нов човек и постепенно ще извае тялото ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати