ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Задържане на течности - враг на хубавата фигура

Задържане на течности - враг на хубавата фигура

Дебел Корем
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
90.00 лв.
Виж ››

Причините за напълняване са много. Ако кантарът показва няколко килограма повече, не бързайте да спирате храната – може би тялото ви задържа вода.

Задържането на излишни течности в тялото не е от най-приятните състояние. Това често причинява чувството, че сме подпухнали и по-пълни. Статистиката показва, че във всеки от нас има до 5 кг скрита вода. При хората с наднормено тегло тя е до 8 кг.

Когато причина за пълнеенето станат излишните течности, то това означава, че работата на лимфната система, която ги отстранява, не функционира правилно.

Това се обуславя от много фактори, като липса на достатъчна физическа активност, наличие на стрес, консумация на вредни и солени храни, дефицит на витамин В1, злоупотреба с алкохол или малки количества вода. Състоянието не е нито приятно, нито полезно.

Когато тялото събира вода, но само в определени области, състоянието се нарича едем. Друга причина за задържането на течности може да е хормоналният дисбаланс, интоксикация, запек, чувствителност към някои храни или недостиг на хранителни вещества.

Мурсалски Чай

За да разпознаете дали тялото ви задържа излишни течности, огледайте глезените, гърдите и корема си. Ако те са подпухнали и разтегнати, то значи телесните течности в тялото ви не са балансирани.

Един от универсалните начини за справяне с излишните течности, е приемът ма вода. Когато тялото усети определена липса на вода, то започва да я складира, като по този начин води до задържане и напълняване. Приемайки достатъчно течности, нивата се нормализират.

Друг начин за справяне с проблема, е приемът на диуретици на гладно. Най-добрите са ябълките, крушите, мандарините, динята, тиквата, копривата и магданозът.

Най-мощната билка диуретик пък е мурсалският чай. При случаи на задържане на излишни течности в организма, той е най-често препоръчваното средство за справяне с проблема.

Екстрактът от мурсалски чай е мощен естествен диуретик. Още след първият прием той ни кара да се чувстваме отново леки и тонизирани. Мурсалският чай прочиства пикочо-половите пътища, както и токсините – основен враг на отслабването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати