ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Ако ядеш редовно тази храна, те грози безплодие!

Ако ядеш редовно тази храна, те грози безплодие!

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k73128
Ендометриоза
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
23.00 лв.
Виж ››

Жените, в чието меню редовно присъства червено месо, са изложени на двойно по-голям риск от ендометриоза, показа проучване на учени от Раковия изследователски център Фред Хъчинсън във Вашингтон.

Американският екип е установил, че жените, които редовно хапват червено месо, увеличават с 56% риска от коварното заболяване.

Проучването е провеждано в период от 22 години и е обхванало 82 000 американки, ката в този период е следено менюто на всяка от тях.

Месо

Според учените прекомерната употреба на червено месо увеличава производството на някои хормони, които предизвикват заболяването.

Ендометриозата се характеризира с отлагане на външната обвивка на матката – ендометриумът в областта на органите по таза. Това предизвиква сериозни здравни проблеми, започващи с менструални болки и стигащи до безплодие.

Тъканта от матката може да достигне маточните тръби и яйчниците, а в редки случаи достига червата и белия дроб. Заболяването започва със смущения в менструацията и силни болки в областта на таза.

Червено месо

При тежките сраствания на матката с маточните тръби или яйчниците се налага отстраняване на засегнатия орган, което може да доведе до необратимо безплодие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати