Хапчето антибебе променя мозъка на жената

Хапчето антибебе променя мозъка на жената

Продължителното приемане на противозачатъчни хапчета променя изцяло жената и тя се превръща в друг човек, твърдят американски учени, базирайки се на най-нови изследвания в тази област.

Пъвите хапчета антибебе са се появили през 1960 година. Фармацевтичните компании тръбят, че в техните препарати за семейно планиране има малки дози хормони.

Но последствията са очевидни – при такива дами са налице, капризите, смяната на настроенията, депресия и намаляване на либидото. Учените сравнили мозъците на жени, които взимат редовно противозачатъчни хапчета с мозъците на жени, които не взимат, както и на мъже.

Резултатите от изследванията показали, че при дамите, които редовно взимат контрацептиви, имат натрупване на някои вещества най-вече в префронталната кора, която е отговорна за взимането на решения.

Хапчето антибебе променя мозъка на жената

Според учените тези хапчета правят дамата малко по-умна, но мозъкът работи като невронен кошер и промените в една негова част могат да повлекат след себе си други.

Фактът, че една област на мозъка става по-развита за сметка на хормоналните хапчета, не означава, че жените стават по-умни, твърдят други учени. Според тях мозъкът на жената може би страда от контрацептивите.

Колкото и да е странно, взимането на такива хапчета променя и критериите за харесване на мъже у жените. Учените сравняват ефекта от контрацептивите с ефекта от взимането на стероидите.

При мъжете стероидите предизвикват проявя на безпричинна агресия. Възможно е това хипермъжко поведение да има свой женски еквивалент. Едно е сигурно – че хапчетата антибебе променят тотално жената. Това обаче не значи, че тя трябва да престане да ги взима, ако не е решила все още да става майка.

Според учените дамите, които редовно взимат контрацептиви, трябва да си правят редовно и почивка по няколко месеца. В този период те трябва да се предпазват по някакъв друг начин или да предложат на партньора си да се въздържат за известно време от секс, за да разберат какви са всъщност чувствата им един към друг.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яна
Яна
19.06.2013 08:52
Дрън-дрън! Може ли толкова безпочвени статии да се пишат не знам?!
1
0