Бъдещи мами, хапвайте черен шоколад!

Хранене при бременни

Ако ви предстои в близките месеци официално да попаднете в групата на майките, дори и да ви е жал да перфектната ви форма преди да се появи коремът, не изключвайте черния шоколад от менюто си!

Шоколадът е един от най-необходимите продукти за бременните жени. Според американски учени той влияе благоприятно на бременността, като защитава бъдещата майка от стрес.

Учените са наблюдавали в продължение на години бъдещи майки и в последствие техните деца, и са стигнали до извода, че те се раждат смели, весели и проявяват социална активност.

Бременност

Лекарите обаче предупреждават, че колкото и да е полезен за бременните жени, с шоколада не трябва да се прекалява, защото може да предизвика алергия у детето.

Ако всеки ден похапвате черен шоколад, това ще намали с 69% риска от усложнения, свързани с повишено кръвно налягане и напълняване.

"Колкото по-черен е шоколадът, толкова по-добре. Колкото по-сладък, мазен и светъл е той, толкова по-малко теобромин има в него", казва д-р Елизабет Триш.

Теоброминът е ключовата съставка, която стимулира сърцето.

Черният шоколад е много по-полезен от млечния. Има диуретично действие, регулира кръвното налягане и действа като антиоксидант.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати