ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Как да спасим децата от тежките раници?

Как да спасим децата от тежките раници?

МаринаМарина
Джедай
46818
Тежки ученически раници
Фасонка със сензор за движение, 60 W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Фасонка със сензор за движение, 60 W
32.00 лв.
Виж ››

Проблемът с тежките раници на учениците не спира да притеснява родителите. Малчуганите носят на гърба си учебници и учебни помагала, тетрадки, спортни обувки и редица други нужни за училищния ден пособия. И то в пъти по-тежки от тях.

Опасностите, които се крият в големия товар, са много. Има доказателства, че ако теглото на раницата тежи с 10% повече от това на детето, то появата на болки в гърба, раменете и ръцете са неизбежни.

Така с годините различни креативни фирми са измислили тежките ученическите чанти да са снабдени с колела. Така децата не е нужно да носят всичко това на гърба си.

Обикновено всяка страна определя допустимото тегло, което може да носи човек, било то възрастен или дете. Като се смята, че то не трябва да е повече от 10 до 15 % от теглото на тялото.

Има няколко простички начина, които могат да облекчат детето в тези случаи. Научете го да носи раницата и на двете си рамене, така тежестта се разпределя по-равномерно. Избирайте такива, които са от мек плат, за да бъдат по-леки, а самите дръжки да са достатъчно дебели.

Друг съвет, който може да ви помогне е да купувате такива раници, чиято височина да не слиза повече от 10 см под талията на детето.

Децата не бива да носят тежки раници в училище

Преценете какво ще е необходимо за училище, за да не се вземат неща по погрешка и ненужни такива. По този начин се олекотяват ученическите раници. Родителите са тези, които трябва да помогнат на детето да организира ученическата раница, да я почиства веднъж в седмицата от ненужни вещи, да я оставя на земята, докато чака автобуса. Ще е идеално решение и ако някой може да изпраща и посреща детето от училище, за да носи нещата вместо него.

Тук е много важна и ролята на учителите. Те са важна част от проблема и тяхната заинтересованост е решаваща. Те са хората, които могат да облекчат теглото на раницата, които децата трябва да носят. Да предупреждават какви пособия ще са нужни за следващия учебен час и какво може да остане у дома. Също да съветват децата, седящи едно до друго, да бъдат с по един учебник например и т.н.

И разбира се, най-доброто решение е училищата да бъдат снабдени със заключващи се охраняеми шкафчета, където децата да държат някои и своите помагала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати