Как да опазим децата от опасностите в Интернет

1 от 4 Снимки

Започнете разговорите от по-рано


Светът се развива с невероятни скорости и ние няма как да държим децата си далеч от този процес. Знайте това и бъдете подготвени. Започнете да разговаряте с децата си от по-рано за безопасното сърфиране. Запознайте ги с опасностите, които дебнат в Интернет.

Така те ще бъдат подготвени и когато пораснат, ще бъдат много по-подготвените и ще могат предварително да виждат заплахите. Започнете с едно просто правило към тях – не отговаряйте на имейли и съобщения, за които не знаете кой ви е изпратил. Стремете се безопасността да стане част от нормалното виртуално поведение на децата.

Страхът от това как децата ни са все повече зависими от новите технологии и за опасностите, дебнещи ги във виртуалното пространство, е споделян буквално от милиони родители по цял свят.

Въпреки това нови проучвания показват, че почти половината от възрастните не следят какво правят децата им онлайн. Опасностите там обаче са много и ежедневно дебнат все още непокварените и неопитните умове на малките.

Експерти от Центъра за безопасност в интернет към Европейския парламент наскоро публикуваха четири съвета към родителите как да повишават безопасността на децата си без това да налага постоянно да следят всеки техен ход. В галерията горе вижте кои са те.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати