ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Да преобразим старите мебели

Да преобразим старите мебели

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k476
Стари мебели

Всеки от нас е стоял пред дилемата дали да изхвърли стара мебел, която да подмени с нова. Тук ще намерите идеи как да спестите пари от подобна покупка, като просто подновите старите мебели, така че те да добият нов и различен вид.

Етажерки

Вместо да приберете в мазето или да изхвърлите старите етажерки, то изберете да ги освежите и впишете в цялостния интериор на дома си. За да направите това, изберете цвят, в който да я боядисате.

За тази цел може да използва и мебелно фолио, което се предлага в най-разнообразни нюанси и имитации на дърво. В този случай тя трябва да се боядиса в абаносово черно.

Стар стол

За удобство към вашите етажерки поставете завеса във високата част. За целта купете ленени ролкови щори с ширина, отговаряща на дължината на рафтовете, и ги монтирайте. За завършек по рафтовете във видимата част може да поставите кутии за съхраняване, които със сигурност ще придадат подреден и стилен вид.

Шкафове

Всеки шкаф може да бъде превърнат във фокусната точка на стаята. За целта е нужно само да го боядисате в шоколадово, а вратичките претворите в бяло. Подмяната на дръжките също е задължителна.

Гардероб

Ретро интериор

Старият и прашен гардероб може да се превъплъти в изящно и красиво попълнение, като заложите на черно-бялата цветова схема. За целта боядисайте в черно гардероба, а по страниците и по вратичките поставете плат за тапициране с черно бели мотиви. Новият ви гардероб ще добие завършен вид, когато подменете дръжките на вратичките с нови.

Секция

Във всеки един дом стои по една стара холна секция, която се чудим какво да правим. Една добра идея е да я поставите в пералното помещение, ако имате достатъчно място разбра се. Подменете цвета ѝ, премахнете няколко вратички по избор, поставете няколко нови рафтчета и кошове за сортиране на дрехите или нужните ви вещи. Някоя претапицирана непотребна плоскост претворете в дъска за гладене, а на мястото на телевизора поставете кукички за закачане на изгладените дрехи.

Друга идея за холната секция е да я пребоядисате в цвят слонова кост, а на вратичките залепите сребристи и златисти квадрати. Така тя ще изглежда не само като нова, но и като доста стилна мебел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest