Спазвайте тези две прости правила и домът ви винаги ще е чист и просторен

Спазвайте тези две прости правила и домът ви винаги ще е чист и просторен

Има жилища, които са като от корица на списание – чисти, подредени, просторни. Но нека бъдем честни – при повечето от нас нещата не стоят така.

Гардеробите ни са пълни със стари дрехи, а за всичко ново, което купим, едва намираме място. Причината е, че лесно се привързваме към вещите си и след това не искаме да се разделим с тях, дори и да са напълно непотребни. Трупането на предмети обаче сериозно затруднява почистването на дома, прави го по-тесен, неприветлив.

За да се справите с този проблем, трябва при всяко сезонно почистване да прилагате едно просто правило. Отделете си един уикенд и прегледайте всички свои вещи. Помислете си колко от тях не сте използвали изобщо през последните 2 години.

Бъдете искрнеи пред себе си! Ясно е, че щом досега не сте имали нужда от тях и в бъдеще няма да ви потрябват. Така че не се заблуждавайте, а се отървете от всички ненужни предмети. Раздайте ги на хора, които наистина се нуждаят или организирайте гаражна разпродажба. Така ще освободите пространство и ще видите дома си по-просторен, приветлив и чист.

Спазвайте тези две прости правила и домът ви винаги ще е чист и просторен

Другият принцип, който може да ви помогне много не само в почистването на жилищното пространство, но и изобщо в ежедневието ви, е правилото на 20-те минути.

То гласи, че всеки ден трябва да отделяте по 20 минути за действия, които са ви досадни, скучни или нетипични. Надмогнете мързела си и ще се убедите колко по-красиво и уютно може да е вашето жилище.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати