Фейсбук-раздялата е най-тежка

Фейсбук раздяла

Фейсбук-раздялата е най-тежка, смятат американски учени. Жените приемат по-зле раздялата, когато се осъществи посредством Фейсбук, отколкото мъжете.

Представителките на нежния пол винаги искат да чуят лично от устата на доскорошния си приятел, че нещата вече не вървят. Когато това стане чрез Фейсбук, те се чувстват много зле и не искат да приемат ситуацията.

Освен това се случва жената да реши, че това е просто някаква шега, а след това - че не го е писал мъжът, когото обича, а някой, който има достъп до компютъра му и иска да попречи на връзката им.

Раздяла

За жените, а също така и за мъжете, раздялата, осъществена чрез Фейсбук, е унижаваща. А когато това стане не на лично съобщение, а доскорошната половинка си позволи да обяви това на стената на изоставения човек, унижението е още по-голямо.

Но дори когато раздялата бъде обявена чрез лично съобщение във Фейсбук, това е много по-неприятно за изоставения, отколкото ако чуе фаталните думи от устните на любимия човек.

Съобщения, които започнат с думи от типа на "с теб изживях най-хубавите моменти, но...", са в състояние да съсипят психиката на по-чувствителните натури.

Скъсване с гадже

При раздяла, която се осъществява лице в лице, изоставеният се опитва да разбере има ли все пак някакъв шанс да върне времето назад и любовната приказка да започне отново.

Но когато това стане чрез Фейсбук, е повече от очевидно, че шанс за връзката вече няма. Така дори изоставеният да се опита да напише сърцераздирателно съобщение, то може да си остане завинаги непрочетено.

Затова пък жертвата, която е била изоставена, ще препрочита последното съобщение от доскорошната си половинка стотици пъти и всеки път ще се разстройва все повече.

Препоръката на психолозите в такива случаи е да се подготвите за новите любовни приключения, които ще ви поднесе животът, и да се опитате да останете приятели с доскорошния си любим човек.

Ако обаче той ви е наранил прекалено, махнете го от приятелите си във Фейсбук и никога не се изкушавайте да разглеждате профила му, за да разберете дали му върви в любовта.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
kvo be nikoi
kvo be nikoi
29.09.2014 16:19
Все не още прости в нещо случва пак аз никога виждат ги теб непознат да нейни хората да принуждаващи ами лудят той е тъп хората по различната
така и е нещото виждат без нямат проблем
0
1
cvetelina
cvetelina
12.07.2013 20:13
о преди това бих му стъжнила животеца.
2
1