Как да преодолеем разбито сърце?

Разбито сърце

Понякога се случва да се влюбим нещастно. Или да се окажем с разбито сърце, като се разделят с нас. Според психолози, когато това се случи, процесът на възстановяване не е толкова лесен.

Важно е да осъзнаем, че няма смисъл да страдаме много. Понякога се налага да прибегнем до психолог, но всеки един човек понася по различен начин случващото му се.

Жените искат да разберат причините за раздялата и състоянието си, докато мъжете искат веднага да се почувстват по-добре, без да анализират.

В тази статия ще дадем някои съвети как да преодолеем разбито сърце и раздяла.

1. Вие нямате вина. Ако сте с разбито сърце, то е защото Вселената ви е погодила лош номер, а не защото сте направили нещо погрешно. Нещата просто се случват и никой не избира в кого да се влюби.

2. Партньорът ви или този, който ви е разбил сърцето, не е виновен. Не се лекувайте от любовна мъка, като обвинявате бившата си половинка или обекта на вашите несподелени чувства. Това няма да помогне.

3. Запазете чувство за хумор. Използвайте ситуацията, за да се надсмеете над собственото си нещастие. Няма по-добра терапия от смеха, особено когато си покажете, че сте над собствените си чувства, емоции и душевно състояние. Ако се постараете, накрая ще приемете ситуацията с усмивка.

4. Променете навиците и начина си на живот. Това е свързано с промяната на светогледа. Влезте във форма, спортувайте, хранете се здравословно и ще видите, че другите ще започнат да ви харесват повече. А и вие ще сте доволни от себе си.

Разбито сърце

5. Не стойте сами вкъщи! Самотата е вредна за наскоро разделили се с гаджето хора. Тя ще ви накара да се чувствате дори по-дискомфортно отпреди.

6. Общувайте с много хора от противоположния пол, но не обсъждайте проблема си с тях. Може да споменете за проблемите си, но не обсъждайте детайли с другия пол.

7. За преодоляване на разбито сърце, слушайте музика - помага! Сменете музикалния стил, за да не зациклите в едно и също настроение. Музиката помага да преодолеем душевните неразположения.

8. Не общувайте с този, който е разбил сърцето ви. Прекъснете комуникация с този човек. Със сигурност няма какво да си кажете с него, дори и да ви се струва, че не е така.

9. Бъдете себе си, не прикривайте емоциите си! Не се затваряйте в черупката си и бъдете открити, истински и неподправени, дори когато търпите промени.

За помощ при разбито сърце се обърнете и към специалист. Много терапевти определят раздялата с любимия като състояние, сходно с това при загубата на близък човек. Фазите са същите като при смърт на близък, отрицание, гняв, скръб и приемане на фактите. За си помогнете отърсете се от стереотипните представи, пътувайте, натоварете със задачи и следвайте препоръките на психолозите.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати