Как да преодолеем несподелената любов?

Как да преодолеем несподелената любов?

Романтичните филми трябва да бъдат забранени – те създават една илюзорна представа за любовта и само объркват съзнанието на хората. Изобщо любовта трябва да бъде забранена – тя наранява, причина е за много сълзи и душевни тревоги.

Звучи ли ви познато? Това означава, че и вие сте един от хилядите, сложили ключ на сърцето си след разочароваща несподелена любов. Не отписвайте любовта – научете се да я намирате въпреки болката. Как да преодолеем несподелената любов?

1. Забравете миналото

Нещата с предишния обект на вашата емоция не са се получили, имате разбито сърцето и объркани емоции. Не оставайте в плен на миналото. Съберете останалите парченца от любов и старателно ги подредете. Не бихте могли да знаете дали зад ъгъла не ви чака любовта, преди да ѝ дадете възможност да ви доближи.

2. Оставете време за болката

Как да преодолеем несподелената любов?

Нараненото сърце изисква време. Месец, два, година – въпрос на избор. Точно толкова, колкото е нужно – не бързайте, не се хвърляйте в нова емоция, без да сте напълно излекувани от предишната. Не търсете заместител – както казват мъдрите жени, по-добре сама, отколкото зле придружена. Напомняйте си го, когато страдате от несподелена любов.

3. Приятелство

Обектът на вашите най-искрени и силни чувства е измислих хиляди причини, поради които не можете да сте заедно. Само и само да го виждате ежедневно, се съгласявате той да остане в приятелския ви кръг. Това е една от най-често допусканите грешки. Отново ще изпитвате болка, но в името на компромиса, ще сте готови на всичко, за да я приемете. Любовта не е страдание, тя е мотивация и радост.

4. Споделете разочарованието

Как да преодолеем несподелената любов?

Преодоляването на несподелена любов е свързано със споделяне. Не се затваряйте в себе си и не се отказвайте от социалните си контакти. Напротив – доверете се на човек, който ще ви даде съвет или поне ще ви изслуша. Споделянето ще разтовари емоционалния товар и ще очертае нови перспективи. Няма причина да се чувствате виновни, че между обекта на чувствата ви нещата не са се получили. Срамът също не бива да присъства – да се срамуваш от това, което изпитваш, означава да се срамуваш от самия себе си.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати