Ако искаш да отслабнеш, спазвай тези 6 правила

Има начин да отслабнете бързо

Вечният въпрос – как да отслабна, вече има отговор, благодарение на известната диетоложка Клеър Барнс. Тя споделя няколко прости съвети за отслабване. Как да го задействате не само на думи? Следвайте тези 6 правила.

1. Оформете правилно целта си – колкото по-ясно я виждате, толкова по-лесно ще ви бъде да я следвате. Трябва да осъзнаете, че имате реална нужда от сваляне на килограми, да си поставите постижима цел и да обмислите какво ще предприеме, след като я постигнете. Визуализирайте планираното и започнете работа по въпроса.

2. Движение – без него нищо не се получава. Хоби, спорт или любителски тренировки, подберете сами начина, по който ще активизирате тялото си. Дори и да сте уморени от работа, кратката тренировка в залата ще ви зареди с много енергия и нови сили.

3. Следете нивото на кръвната си захар – не пропускайте закуската и обяда. За да се чувствате добре, трябва да се храните, особено през деня. Между основните хранения, може да включите леки допълнения в лицето на ядки, хумус, сушени плодове, семена и други.

4. Яжте храни с фибри – те са едни от най-полезните за организма вещества. Осигуряват енергия, баланс и добро храносмилане.

5. Наблегнете на продуктите с минимална или никаква обработка – ограничете вредните храни, тестените изделия, сладкишите и белия хляб до минимум. Хубаво е да изпълните менюто си с натурални продукти, особено през топлите месеци. Една салата винаги е по-добра идея от обилна и тежка вечеря.

6. Опитайте за обърнете гръб на стреса – може би звучи невъзможно, но трябва да опитате да страните от нещата, които ви карат да се чувствате неспокойни. Опитайте йога, медитация или разходки сред природата.

Йогата помага за бързо отслабване

Виждате колко лесни и простички са тези правила. В същото време са и определящи не само за фигурата ви, а и за личното ви вътрешно усещане. Човек трябва да се чувства добре в кожата си и в душата си. Бъдете щастливи със себе си, а след като постигнете желаните резултатите – и горди от волята, която сте проявили.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати