Спортът с приятели гарантира максимално добри резултати

Спортът с приятели гарантира максимално добри резултати

Ако ви е омръзнало да слагате слушалките в ушите и да тичате сама в парка, да бягате на пътеката във фитнеса или да се потите над тренажора в собствения си дом, още по-добре.

Забравете скучния спорт, вдигнете телефона и се обадете на някоя приятелка и се запътвайте към залата, защото ако обедините сили в изразходването на излишните калории ще постигнете по-голям успех, отколкото ако тренирате сами.

Според изследвания на специалисти, жените, които практикуват, фитнес, каланетика, аеробика или какъвто и да е друг спорт заедно със свои връстнички и приятелки отбелязват по-добри резултати.

Тайната на колективния спорт е в това, че по този начин представителките на нежния пол вземат на сериозно спорта, стават по-отговорни и стриктни към тренировките и най-важното – изпитват много по-голямо удоволствие от потенето във фитнес залата или сутрешния крос в парка.

Това е обобщението на специалистите, които са си направили труда да изследват женската психология по време на физическа активност.

Спортът с приятели гарантира максимално добри резултати

В проучването са взели участие над 1000 доброволки от различни възрастови групи, като резултатите извели на преден план почти 100-процентово предпочитание към груповите тренировки на жени от една и съща възраст или с малки разлики в годините.

След приключване на тестовия период дамите били в доста по-добро физическо и емоционално състояние от тези, които практикували спорт самостоятелно.

Специалистите горещо препоръчват, че ако искаме да постигнем максимално добри резултати в залата и да се чувстваме в приповдигнато настроение, сигурният вариант е да не тренираме сами, а заедно със своите приятелки.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати