Защо сьомгата е толкова полезна за кожата ти?

Защо сьомгата е толкова полезна за кожата ти?
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство-15%
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
28.00 лв.
23.80 лв.
Виж ››

Сьомгата е вид риба, която е много богата на омега-3 мастни киселини и витамини от групата В. Тя е източник на най-полезните антиоксиданти, което я прави много полезна за здравето ни, както и за кожата и косата.

Нашето тяло не може само да произведе омега-3 мастни киселини и затова е много важно да си ги набавяме с храни или хранителни добавки. Разбира се най-добрият начин за набавяне на омега-3 мастни киселини е чрез начина ни на хранене, защото това е най-естественият начин да доставим на организма тези полезни мазнини. Сьомгата е много богата на омега-3 мастни киселини и антиоксиданти, което я прави уникална в грижата на нашата кожа.

Също така сьомгата съдържа цялата гама витамини от групата В, които са важни за организма. Витамините от тази група се грижат за здравето на нашия мозък, нервна система, хормонален баланс и метаболизъм. Витамините от групата В помагат на организма да превърне храната в енергия и да намали възпалителните процеси в организма ни.

Антиоксидантните свойства на витамините от В групата помагат да имаме здрава кожа. По този начин честото консумиране на сьомга помага да имаме красива кожа. Сьомгата съдържа минерала селен, който е важен за здравите кости. Калият в сьомгата регулира нашето кръвно налягане, като ни помага да не задържаме вода в организма.

Един от най-важните антиоксиданти е астаксинът, който е причината за розовия цвят на сьомгата. Този антиоксидант носи много ползи за организма ни като предотвратяване на възпалителни и сърдечно-съдови заболявания. Едно от основните действия на астаксина е, че той предпазва кожата от увреждане и ѝ помага да изглежда здрава, нежна и млада.

Ползи от сьомгата

Ползите от честата консумация на сьомга са безспорни. Тя е невероятен деликатес с уникален вкус. Това я отличава от другите видове риба и я прави много предпочитана за хапване. Бихте могли да я приготвите по много и най-различни начини. Сьомгата можете да приготвите като я задушите или пък да я приготвите на пара. Също така бихте могли да я изпечете на скара, на фурна или дори да я панирате.

Друг начин за приготвянето на сьомгата е да бъде пушена. Можете също така да я консумирате сурова под формата на суши. Независимо от начина на приготвяне, ползите от сьомгата за нашия организъм са многобройни.

Сьомгата може да бъде консервирана - тогава тя не губи полезните си качества. Дори и консервирана остава отличен източник на полезни вещества за здраво тяло, красива кожа и невероятна коса.

Редовната консумация на сьомга е гаранция за здрава кожа, която изглежда млада и свежа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати